Tijdschriften voor gehaakte kleedjes

“Haken geniet nu een populariteit die zijn weerga niet kent, zelfs niet in zijn eigen lange en afwisselende geschiedenis. Het is een gemakkelijk te leren handwerktechniek die er, zodra de beginselen bekend zijn, om vraagt verdergaande variaties en mogelijkheden te onderzoeken.”
Die zin verzon ik niet zelf, maar citeerde ik uit een haakboek uit 1983. Mooie boeken werden er in de tachtiger jaren uitgegeven, die vaak gebruik maakten van de haakpatronen van twee of drie generaties daarvóór. Maar nog veel meer tijdschriften werden er in die tachtiger jaren uitgegeven. En die zijn nu weer allemaal zo bijzonder leuk en bruikbaar! Ze staan boordevol foto’s, ideeën en patronen voor een eindeloze hoeveelheid gehaakte kleedjes.

Dus als je wel eens zo’n gehaakt kleedje bent tegengekomen, of je hebt ze nog van je moeder of oma, en als je je daarbij wel eens hebt afgevraagd welke patronen zij daarvoor hadden gebruikt: goede kans dat het uit zo’n tijdschrift van begin jaren tachtig was.
En als je nu zelf zo’n mooi voorbeeld zoekt om zelf aan de gang te gaan: deze acht tijdschriftjes heb ik in m’n shop geplaatst. Dit zijn de kleinere tijdschriften; eerder plaatste ik al een heel aantal grotere  tijdschriften. De keus die ik nu heb is nog niet eerder zo groot geweest.

De foto van vanmorgen verzon ik wèl zelf: in de ochtendkoelte een aantal kleedjes op de stenen leggen, met wat opengeslagen tijdschriften erbij. Een indruk van de eindeloze variaties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.