Wollen trui voor man of zoon

Deze trui is nog afgekomen dit jaar! Ik ben heel blij dat hij af is!
De wol kocht ik op één van de laatste handwerk-events die dit jaar waren toegestaan: de handwerkbeurs in Zwolle. Mijn man kwam aan het eind van de beurs ook even naar de stand en samen zochten we de wol uit, met hulp van de lopi-wol-verkopers. Al gauw werd duidelijk dat dit de perfecte keus was want deze kleuren staan hem bijzonder goed.
Nadat ik met veel plezier breide tot de armsgaten, bleef het project liggen tot ik eindelijk een rondbreinaald kocht die lang genoeg was, en toen kon ik verder breien. Een paar dagen voor kerst was de trui klaar. M’n man trok hem aan en wilde hem niet meer uitdoen, behalve om te slapen. Hij was perfect (dachten we) en ik werd weer helemaal verliefd, want vroeger had hij ook zo’n kleur trui en die kleur wakkerde de verliefdheid aan.

So far so good. Maar nog niet einde van het verhaal. De dag voor kerst kwam onze zoon thuis. Hij bewonderde de trui en mocht hem even aanpassen. En wilde hem vervolgens ook niet meer uittrekken. Twee dagen liep hij er hier mee rond. De trui staat hem óók geweldig! Hoe gaan we dat oplossen?

Natuurlijk wil ik ook heel graag voor hem zo’n trui breien, dat is het punt niet. Maar eigenlijk past dit exemplaar mijn zoon net iets beter dan mijn man. Bij m’n man zit hij strak om het lijf, bij m’n zoon valt hij iets ruimer. Ik legde gister de trui op tafel, mat alle maten goed op, dompelde de trui vervolgens in koud water met beetje wolwasmiddel en de rest van de dag lag hij te drogen. Dit was ook het advies van het patroon. Hierdoor kan ik kijken of de trui iets groter is geworden.

Dus straks als de trui helemaal droog is gaan we beslissen voor welke trui-liefhebber ik nog een trui ga breien. En of die een maatje groter of een maatje kleiner moet zijn. Ik heb veel voldoening van mijn fijne breiproject van dit jaar, waarbij zowel man als zoon allebei het resultaat begeren!

4 gedachten over “Wollen trui voor man of zoon”

 1. Geef maar aan je zoon. Een trui hoort een beetje wijd te zitten. En als je man het huishouden bijhoudt, kan jij voor hem breien. Haha. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

 2. Gewoon aan je zoon geven. Die kan hem goed gebruiken.
  De volgende een maatje groter breien en tada!
  Ik heb er zo’n 11 of meer gebreid. voor manlief,plus de kinderen
  Elke trui heeft zijn eigen bestemming, voor in de tuin, op de bus wachten. buiten werk wat vuil is, s’avonds thuis, shopping etc.
  Ben benieuwd wat je gaat doen, groetjes. mooi gedaan hoor!!

 3. Een prachtige trui! Tja, wie gaat het worden. En dan nog een keer zo’n project. Bij mij zou het een tienjarenplan worden. Succes! Tineke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.