Zonnige sneeuw en vrolijke breipatronen

In de trein naar een andere provincie maakte ik het wonder van het doorkomen-van-de-zon over het besneeuwde landschap mee. Na dagenlange somberheid ineens weer zon!
Na al die sneeuwstagnatie was iedereen blij dat de treinen grotendeels weer op tijd reden, maar er waren nog wel wat kleinere vertragingen en daarmee was er ook van alles om te roepen. Na vijf keer “Beste reizigers” had ik er wel genoeg van, en toen viel het me op dat we in de volgende trein weer werden aangesproken met “Dames en heren”. Dus als ik later dit blogje nog eens teruglees, dan weet ik weer dat deze maand de officiële NS-aanspreek-verandering plaatsvond.

Ik was op weg naar een nicht, en halverwege de reis stapte m’n zus in en reisden we samen verder. December is onze familiemaand, dan vieren we verjaardagen en verhuizingen en vrolijke ontmoetingen. M’n nicht was net verhuisd en het was voor het eerst dat we haar nieuwe huisje zagen. En voor haar was het ook bijna voor het eerst dat ze de zon in haar huis zag schijnen. Twee andere zonnetjes zijn haar dochtertjes. Met de oudste probeerde ik memory te spelen en dat was leuk. Er is altijd zoveel te doen en en te zien tijdens zo’n familie-ontmoeting. In de erker stond een bed met een mooie quilt, en in de gang lag een leuk gebreid kolletje en onder de salontafel lag een Burda. “Leuk, heb jij die ook?” vroeg ik. “O ja, die heb ik al heel veel gebruikt.” Met m’n zus ontcijferde ik het stikkertje in het hoekje: Hé, zo heette toch die dorpswinkel van dertig jaar geleden? Een bevestiging dat sommige tijdschriften heel lang in de familie blijven, en weer werden doorgegeven aan de volgende generatie. Misschien daarom dat ik deze Burda-special met Breipatronen zo weinig tegenkom. Omdat ze het liefst in een familie blijven. Wie zo’n mooie Burda heeft, houdt hem zelf of geeft hem aan een dochter. Toch lukte het me om voor dit blogje een soortgelijk tijdschrift te vinden: een Burda-special met 320 breipatronen. Echt één van die mooie tijdschriften van vroeger, om heel lang plezier van te hebben. En om mooie dingen uit te breien voor de volgende generatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013