Artikelnummer: TW2166 Categoriën: ,

Boekje: Naaldbinding

Uitverkocht

Omschrijving

“Naaldbinding werd rond 200 na Chr. al in Zweden beoefend; het bewijs hiervoor is een want die in een moeras in Västergötland werd gevonden en uit die tijd dateert. Ook in Denemarken werden dergelijke interessante vondsten gedaan. Thans wordt naaldbinding in vele landen, tot in Azië toe, uitgevoerd. Het is een techniek die nauw verwant is met breien en haken, en die bovendien enige relatie vertoont met naaldkant.
De duidelijke werktekeningen en de begeleidende tekst laten stap voor stap zien hoe met één naald en losse draden schitterende werkstukken als schoenen, sloffen, wanten, mutsen en speelgoed kunnen worden gemaakt, die uniek zijn vanwege de mooie reliëfwerking.” (overgenomen van de achterkant)

Auteur: Helga Steffensen
klein formaat: 16 x 19 cm.
Softcover
Uitg. 1978

Hier heb ik over dit boekje geblogd.

Momenteel is er vanuit volkenkundige musea in ons land belangstelling voor deze oude techniek.
Ik heb al wel eens een vraag gehad van een archeologisch openluchtmuseum. Op dat moment had ik geen boekje voorradig. Ik heb nu een pdf van dit boekje, die ik graag ter beschikking wil stellen aan musea die hierom vragen. Wanneer zij hebben gezocht op dit boekje, en op mijn shop terecht zijn gekomen, en daar zien dat dit boekje is uitverkocht, aarzel dan niet om mij via contactformulier te benaderen. Ik kan hen dan de pdf toezenden.
Ik werk hier graag aan mee omdat de archeologische musea in ons land met zoveel inzet oude technieken presenteren in een traditionele setting, waar ik grote waardering voor heb.

Scroll naar boven

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.