Drie sterren op Driekoningen

Na de viering van kerst is het nog niet afgelopen: op 6 januari wordt traditiegetrouw ‘Driekoningen’ gevierd. Op deze datum wordt herdacht dat Drie Koningen uit het verre Oosten een ster zagen, waarvan ze wisten dat die een belangrijke betekenis had. Het werd hun ‘guide-star’ in de zoektocht naar de nieuwgeboren koning van de Joden. Ze wilden dat kind vinden om hem te aanbidden en om geschenken te brengen: goud, wierrook en mirre.

De laatste keer dat ik over Driekoningen een stukje schreef, was in 2017, dus het kan wel weer eens om het nog eens te doen. Dit keer is de invalshoek drie sterren van stro. Het maken van Decoratief strowerk, Strofiguren en Sterren van stro is óók traditie, vooral in de landen die ook ten oosten van ons land liggen, daar maken ze Strohsterne. Die vaardigheid is ook beschreven in leuke kleine boekjes, zodat de traditie bewaard kan blijven.

Nòg een paar tradities zijn er: op 6 januari heeft de post bepaald dat je geen kerstkaarten meer kunt sturen tegen gereduceerd tarief, stoppen we meestal met het wensen van ‘Gelukkig nieuwjaar’ bij een ontmoeting, en wordt vaak de kerstversiering opgeruimd. Dus vanmorgen haalde ik voorzichtig mijn drie strosterren van hun spijkertjes en berg ze weer op. Ik vind ze prachtig: die stralende sterren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013