Oude gehaakte pannelappen

Gehaakte pannelappen horen in Hollandse keukens en daarom haakten onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders die ook volop. De modellen van deze pannelappen gaan heel ver terug: de puntvorm met gehaakt oog, de rozet in de klassieke kleuren rood-wit-groen, de variaties daarop zoals een ronde rozet, of een rozet in andere kleuren. En dan zijn er nog de gehaakte jurkjes die wel poppejurkjes lijken maar het zijn toch pannelappen. En nog allerlei andere ideeën en modellen.

In de zeventiger jaren, toen Durable allerlei losse haakpatronen uitgaf, verscheen er al eens een los patroon met wat gekleurde pannelappen patronen. En nu in onze tijd gaf Anchor ook een patroon uit (op de foto uitgeklapt) waardoor die oude modellen weer opnieuw gehaakt kunnen worden. Hierin wordt ook beschreven hoe je ruitjes kunt haken in drie kleuren.

De pannelappen uit een recent blogje werden gelijk besteld. Nu nog wat andere voor m’n shop. Om ook van te kunnen denken dat ‘deze je oma nog heeft gemaakt’.

En hieronder nog een foto van nieuw-gehaakte pannelappen in museum De Locht, wat ik een paar dagen na dit blogje bezocht. Leuk om te zien dat vrijwilligers van het museum deze pannelappen haken voor de museumwinkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.