“Kreatief, krities en kleurrijk” in de seventies

In museum De Locht in het Limburgse Melderslo ben je weer even terug in de zeventiger jaren. Het uitbundige behang, de gehaakte dekens op de bank, de oranje gordijnen, de Brabantia keukenspullen, de houten tafeltjes, de rieten matten en de macramé plantenhangers: het is er allemaal!

Wat is het leuk om hier rond te lopen! Op de achtergrond speelt muziek uit die tijd en de meeste liedjes klinken vertrouwd en kun je bijna weer meezingen. Deze tentoonstelling biedt een perfecte setting voor een aantal typische handwerken uit die tijd: kijk zò hing zo’n ‘kreatief’ wandkleed aan de bonte muur. Ik heb ook wel eens zo’n wandkleed met van die cirkels in m’n shop gehad, maar dan kon ik het niet zo mooi fotograferen als hier. Zò was het in die tijd: met bont behang en rieten kastjes en een hangplantje erbij.
En zò lagen de gebruikte haakboeken in een lektuurmand! Dit boek Modern haken heb ik ook weer in m’n shop en wordt nu af en toe besteld, en nu vind ik het leuk dat ik er ook eens zo’n foto van kon maken.

En dan die gehaakte pannelappen! Daar had ik pas nog over geblogd. Hier in deze tentoonstelling is te zien hoe die pannelappen in heel veel zeventiger-jaren keukens er gewoon bìj hoorden! In de museumwinkel waren nieuw gehaakte pannelappen te koop en toen vond ik het extra leuk dat ik juist zelf een paar oude in m’n shop had geplaatst.

De zeventiger jaren waren Kreatief, Krities en Kleurrijk, en dit is een èrg leuke tentoonstelling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.