Alle blogjes van de maand: februari 2014

Clutches op avondjurk

Voor wie de kluts even kwijt is

Clutches zijn dure avondtasjes met een dure naam. Ik vind dat de tasjes die vroeger op de lagere school werden gemaakt om randjes te oefenen, ook wel als ‘clutch’ gebruikt kunnen worden. Stuk minder duur.

Lees verder »
Visite haakwerkje op perzisch tapijtje

Op visite

Op visite neem ik meestal iets simpels mee om al pratend en luisterend ook wat met m’n handen te doen. Daar kan ik dan zo van genieten bij een ander: een kopje koffie op een Perzisch tapijtje en ook nog fijn gezelschap met een opbouwend en stimulerend gesprek.

Lees verder »
boek toppunt van Nederland en gehaakte tas

Toppunten

Nederland telt heel veel toppunten: in de sport, maar ook op velerlei ander gebied. Vorig jaar fotografeerde ik een haakwerkje in vrolijke kleuren op het absolute middelpunt van Nederland, en vandaag krijgen we weer zin in het voorjaar! M’n gehaakte tas ligt alvast klaar.

Lees verder »
gitaar met geweven banden en boeken over weven

Boeken over weven

Ik heb m’n oude gitaar weer tevoorschijn gehaald, waar een mooie geweven band aan zit. Ik vond ook een leuk boek met instructie om zelf zo’n band te weven.

Lees verder »
rol borduurband met geborduurde randjes

Randje per week

Zeven randjes uit de negentiger jaren, niet per week geborduurd, maar in een poging om restjes op te maken. Handwerkliefhebbers weten dat dat nooit lukt want er komen altijd weer nieuwe….

Lees verder »
Schaatsschilderij geborduurd

Olympisch goud voor Nederlandse schaatsers

Elke dag 0lympisch goud voor Nederlandse schaatsers! Wat houden we met elkaar van die Nederlandse taferelen: schaatsen tussen wuivend riet op uitgestrekte ijsvlaktes. Die Hollandse achtergrond levert zelfs olympische kampioenen op!

Lees verder »
quilts in de duinen met ochtendlicht

Ochtendlicht na storm

Als na een storm in de ochtend ineens de zon doorbreekt dan is het licht zo prachtig! In plaats van het vakantiehuisje schoon te maken (twee weken geleden) liep ik gauw de duinen in om een quilt te fotograferen.

Lees verder »
olympische quilt

Olympische quilt

Alle quilters en patchwork-liefhebbers zullen het wel met me eens zijn: wat een prachtig logo heeft Rusland gekozen voor de Olympische Spelen. En kijk eens hoe mooi dat logo kleurt bij mijn eigen foto van een “Olympische Quilt”!

Lees verder »
geborduurd schellekoord met sportmedailles

Sportmedailles uit jaren zestig

Al vanaf Olympische tijden worden winnaars beloond met goud, zilver of brons. Dat is voor ‘gewone mensen’ natuurlijk niet weggelegd en daarom is het is ook al heel lang gewoonte om daar een soort kopieën van te maken.

Lees verder »
Vijf breiboeken met Neveda wol

Breiboeken

Deze Nederlandse Neveda-wol kwam gisteren in Engeland terecht, en vanuit Engeland werd dit bijzondere boek op de Nederlandse markt gebracht. Uitwisseling!

Lees verder »
Permin kalender met rozen borduurwerkjes

Eerste maand voorbij

Permin maakte vroeger mooie maand-kalenders. Als we die nog zouden hebben, dan zouden we nu de eerste bladzij kunnen omslaan want de eerste maand van het jaar is voorbij.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.