Alle blogjes van de maand: juni 2015

Zomerquilt aan strand

Tropische week aan zee

We gaan naar de zee….! Deze foto blijft de hele week als ‘foto van de dag’. Misschien lukt het me om vanaf het strand nog wat blogjes te uploaden, maar misschien ook niet. Ik wens jullie allemaal een goede tropische week toe!

Lees verder »
Rollan antiek linnen

Rollen antiek linnen

Linnen werd vroeger op de boerderijen zelf vervaardigd. Extra rollen werden in kabinetten bewaard en gebruikt als er wat nodig was. Men was er zuinig mee. Het linnen wat nu nog over is kunnen wij nu gebruiken voor bijvoorbeeld de achterkant van een geborduurde randenlap.

Lees verder »
Collage vissen schellekoord

Verlangen naar de zee

De zee, de zee, ik verlang naar de zee! Ik wil de golven hoog op zien spatten tegen de rotsen. Ik wil de frisse zeelucht opsnuiven. Ik wil slapen in een huisje waar het zo donker is dat je weet dat je op een eiland midden in de oceaan bent. Ik wil wandelingen maken en alles vergeten. Ik wil naar een héél ver eiland…..

Lees verder »
Quiltje in zorgappartement

Herinneringsquiltje

Bezig zijn met spullen hoort bij de rouwperiode. En alles wat ik vroeger heb gemaakt en en aan m’n schoonmoeder had gegeven, krijg ik nu weer terug.

Lees verder »
Detail oud kanten zakdoekje

Zichrona livracha

Op een begrafenis vind niemand het raar als je huilt. Maar ik zal dìt zakdoekje niet meenemen. Het is antiek en het is een prachtig werkje met twee vlinders in open naaiwerk.

Lees verder »

Lintkant

Dit kleedje is gemaakt in de techniek Lintkant en is gemaakt in het begin van de 19e eeuw. Ergens in de tijd dat onze ouders hun levens begonnen.

Lees verder »
Diverse handwerken in kleur

Diverse kleurige handwerken

Vanaf een klein boerderijtje in Overijssel liep elke week een zeventienjarig meisje het lange eind naar het centrum van het dorp. Daar zat ze op naailes en kreeg ze ook een keer de opdracht om een stekenlapje te maken. Lang geleden. Het stekenlapje mag ik nu bewaren.

Lees verder »
Foto jongetje in klederdracht

Oud beddegoed en oude fotoboeken

In het Zuiderzeemuseum kun je je kinderen laten rondlopen in klederdracht. Dat deden wij twintig jaar geleden en de foto die ik toen maakte gaf ik aan m’n schoonouders. Nu vond ik die foto weer terug tussen de oude fotoboeken. En m’n zoon kwam gelukkig ook weer net op tijd terug.

Lees verder »
Waterval paleispark het Loo

Uitzicht onder een waterval

We beleven dagen van verstilling en overpeinzing. Maar het lijkt me ook leuk om later nog een keer een paar dagen met ontmoetingen met bloglezers te hebben. In een theetuin of in een paleispark. Dat komt hopelijk later weer.

Lees verder »
Gehaakte pannelappen

Veranderingen in de zorg

Deze pannelappen waren in het zorg-apartement blijven hangen waar mijn schoonouders een paar jaar geleden gingen wonen. Ik vond ze altijd mooi en mijn schoonmoeder ook. “Laat maar hangen” zei ze, ook al kookte ze nooit meer zelf. Maar nu heb ik ze toch meegenomen. Haar stoel in het apartement is al een tijdje leeg.

Lees verder »
Tas vissen

Verlangen naar de zee

Twintig jaar geleden naaide ik een tweedehands borduurwerkje op een reclametas en gebruikte die tas nooit. Nu zie je heel veel opgepimpte tassen en vind ik het leuk om dit ouwetje nog eens te laten zien.

Lees verder »
Drie tapisserietasjes

Drie tapisserietasjes: hond, poes, paard

Lange tijd was de ‘stoere-zeeman-met-pijp’ ook de ‘eenzame-zeeman-met-pijp’ in mijn shop. Ik had een aparte categorie gemaakt voor mijn tapisserietassen die ik zelf maakte. Vandaag krijgt de zeeman-tas eindelijk wat gezelschap.

Lees verder »
Mandenmakerij in Zuiderzeemuseum

Manden uit binnenland en buitenland

Van manden kun je nooit genoeg hebben” zei een vriendin met wie ik vorige week in het Zuiderzeemuseum was. We liepen langs een huisje waar een mandenmakerij in was gevestigd. “Hé, vind jij dat ook?” reageerde ik.

Lees verder »
Patchworkboeken

Patchworkboeken

Trip Around the World, Railroad Crossing, Southern Star, Starry Lane, Grandmother’s Choice, Old Maid’s Puzzle, Coronation Block, Spiral Log Cabin, Snowball, Falling Timber, Broken Dishes en nog véél meer mooie namen. Vijfduizend vijfhonderd om precies te zijn….

Lees verder »
Blauw kussen op berg gebroken tegeltjes

Gebroken tegeltjes

In een hoek van een grote binnenplaats in het Binnenmuseum in Enkhuizen, ligt een grote berg gebroken tegeltjes. Daar legde ik mijn kussentje op, wat ik vroeger maakte toen ik vlak in de buurt van dit museum woonde.

Lees verder »
Kussens kruissteen en geknoopt

Op een deken in het bos

Na een warme dag kwam gisteren binnen tien minuten de sluierbewolking binnendrijven. Dat ging snel. Ik maakte een groot kussen met kruissteek en dat ging bepaald niet snel, maar nu kan ik weer een tussenstand-foto laten zien, samen met een nieuw-gekocht kussen.

Lees verder »
Geel geweven wandkleed

Geel en oranje geweven wandkleed

We hadden een tropische dag vandaag, maar voor het eind daarvan was ‘code oranje’ afgegeven vanwege zware buien.
Dit wandkleed kocht ik een tijdje geleden en ik was er helemaal weg van. Ik hing het op en de hele kamer was gelijk zonnig!

Lees verder »
Boek Geschenken in Kruissteek zelf maken

Geschenken in kruissteek zelf maken

Een zelfgemaakt borduurwerk mag met recht ‘een geschenk’ worden genoemd als je het aan iemand kado geeft. Want er gaat veel tijd en energie zitten om iets moois te maken voor een ander en het ook nog goed af te werken. Dit boek bevat verschillende leuke geschenk-voorbeelden en daar heb ik er vroeger zelf ook wat uit gemaakt.

Lees verder »
Twee patchworktasjes uit Kyrgyzstan

Zijden tasjes voor een goed doel

Er zijn altijd mensen die vanuit ideële overwegingen handwerk kopen in landen waar ze de plaatselijke bevolking willen helpen, en dat dan in Nederland te koop aanbieden. Deze twee tasjes kocht ik van een stichting die met de opbrengst van de handwerk-verkoop arme gezinnen in een ver land ondersteunt.

Lees verder »
Vernaaide linten van Marken

Vernaaide linten van Marken

Uit een collectie Marker linten zocht ik een exemplaar uit wat lijkt op mijn eigen geborduurde exemplaar. Het maken van allerlei handwerk wat oorspronkelijk uit Marken komt, staat nu volop in de belangstelling.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.