Alle blogjes van de maand: april 2017

Het oude ambacht

Oude ambachten worden niet meer elk jaar op koningsdag gepresenteerd. Maar in geborduurde vorm – op een mooi schellekoord – blijven ze ook in herinnering.

Lees verder »

Boeken over kant

Over Kant in de geschiedenis en in de mode en als hobby zijn veel boeken verschenen. Essentieel is het onderscheid tussen Naaldkanten en Kloskanten.

Lees verder »

Flowers en Fleurs

De grote bloemen van de magnolia maar er zijn mooie borduurpatronen gemaakt van deze aansprekende bloemen. Er is een borduurboekje wat telkens insteekt op één bloem, en die lijken me ook geschikt om te borduren met grove smyrna wol.

Lees verder »

Patchwork tas

Er zijn allerlei Manieren en Materialen en Mogelijkheden en Methoden om met Patchwork bezig te zijn. Maar het gewone spelen met lapjes is er ook nog.

Lees verder »

Herdenking bij ’t Sluisje

In de nacht van 16 op 17 april 1945 is de stad Apeldoorn ternauwernood ontsnapt aan een hevige artilleriebeschieting voor de beslissende aanval voor de bevrijding van de stad. Elk jaar is er een herdenking bij ’t Sluisje.

Lees verder »

Lierse Kant

Op paasmaandag en de dinsdag daarna exposeert Fie van Dijk haar rijke collectie handwerk in haar atelier in Lunteren.

Lees verder »

Vrije Tijd Reeks

Vrije dagen zijn in aantocht, en daarom een aantal boekjes uit de Vrije Tijd Reeks. Vooral het boekje Eenvoudig weven is interessant.

Lees verder »

Luieren op het terras

De kleuren op het eiland zijn intens. Ik borduur wat, ik luier wat, ik drink wat en ik kijk wat. Uitzicht over de grote oceaan. Zo zou ik nog dàgen kunnen blijven zitten.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.