Bloemen op Madeira

Hoog in de bergen en tot vlak aan de vloedlijn van de oceaan: overal op Madeira bloeien de bloemen in uitbundige overvloed. Vanuit de auto zag ik telkens andere soorten en we keken onze ogen uit. Bekende planten zoals gazania en gerbera en hemerocallis. En ook soorten die je bij ons alleen maar in dure boeketten vindt, zoals calla en acapanthus. Alles groeide en bloeide op de berghellingen en langs de wegen en in de tuinen. Ik nam me voor om elke soort te fotograferen maar dat plan gaf ik op: was geen beginnen aan. We zagen soorten die bij ons pas in de nazomer of herfst bloeien, zoals datura en zonnebloemen en zelfs dahlia’s. Hier bloeide alles door elkaar heen. Het was fascinerend. Op een gegeven moment zei ik: “Ik hoef geen tuin meer. Thuis doe ik niks meer. Want het is eigenlijk gek om al die soorten in gecultiveerde vorm in je tuintje te willen hebben. Je kunt beter gewoon eens per jaar op Madeira gaan kijken.” Maar ik weet niet of ik dat echt ga doorvoeren, want het is ook wel kaal om thuis geen bloemen meer in je tuintje te hebben alleen maar omdat ze op zo’n subtropisch eiland veel mooier zijn.
De collage die ik maakte van enkele soorten vind ik ook maar matig. Het lijkt net een catalogus van een tuincentrum. Nu weet ik: bloemen moet je in de context zien! De context bepaalt alles! Kijk zo bijvoorbeeld:


En natuurlijk zijn bloemen in geborduurde vorm ook geweldig! Al die oude Ariadnes en borduurtijdschriften staan boordevol patronen om bloemen te borduren! Er zijn zulke mooie (oude) ontwerpen! Ik zou eigenlijk eens een catalogus moeten maken van al die bloemen-ontwerpen. Bloemen-alfabetten en bloemen-schilderijtjes en bloemen-kussens en bloemen-tasjes en bloemen-schilderijtjes. Tuincentra-catalogi zijn er al in overvloed, maar een geborduurde-bloemen-catalogus nog niet. Wie weet doe ik dat nog eens!

Hieronder alvast een collage van enkele geborduurde bloemen in m’n shop. Er zitten mooie geborduurde schilderijtjes bij, bijna net zo mooi als de echte bloemen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.