Zpagetti-mandje op kerst-siggy’s

Iets meer dan tien jaar geleden waren ‘Siggies’ trendy geworden onder patchworkliefhebbers. Als je mee wilde doen met een siggy-ruil dan moest je een lapje maken wat voldeed aan bepaalde afmetingen, met in het midden een effen lapje waarop iets eigens was geborduurd of geappliqueerd. Met pen schreef je er dan nog een wens op, of alleen je naam en woonplaats en datum. Ik heb er ook nog een tijdje aan meegedaan en ontving siggy’s van andere deelnemers en stuurde ze zelf ook op, naar de adressen die ik van de siggy-ruil-initiatiefneemster had ontvangen.

De bedoeling was dat je na ontvangst van een aantal van die lapjes ze allemaal aan elkaar zette voor een quilt of rol. Zo ontstonden vrolijke quilts maar vooral ook vrolijke interaktie want daar was het allemaal voor bedoeld. Ik vond het een verrassende toepassing van een oud ambacht, waarbij quilt-liefhebbers via digitale wegen bij elkaar werden gebracht met een lapjesgroet.

Nu vond ik een top van kerst-siggy’s en die is leuk om eens te laten zien. Naar mijn inschatting zijn de siggies alweer in de vergetelheid geraakt, maar er zijn allang weer allerlei andere ruil-initiatieven, zoals Round Robin’s. Op deze kerstlapjes-top plaatste ik een mandje van dik zpagetti-garen, want dat was ook een trend van deze eeuw. En volgens mij had ik zo’n mandje nog nooit eerder laten zien op mijn blog.

De handwerkwereld is er in ieder geval ook in geslaagd om eigentijdse woorden toe te voegen: een jaar of vijftien geleden hadden we nog ooit gehoord van die woorden die nu in de titel van dit blogje staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.