Alle blogjes van de maand: december 2014

Geborduurde torens en grachtenhuizen Amsteram, ontwerp Mies Bloch

Jarig op oudejaarsdag

Op de laatste dag van het jaar ben ik jarig! Ik werd meer dan een halve eeuw geleden in Amsterdam geboren. En toen ik tiener was, wilde ik die grachtenhuizen zelf borduren. Dit leek me voor vandaag de leukste foto die ik jullie wil laten zien.

Lees verder »
Snelweg eind december

Heen en terug naar Drenthe

Vandaag heb ik zòveel handwerk gezien, daar mòet ik gewoon nog even over bloggen. Maar nee, ik nam nog geen foto’s van al dat handwerk. Dat komt later nog. Wel oefende ik wat met foto’s nemen vanuit een rijdende auto. Eén van de heenweg en één van de terugweg.

Lees verder »
Collage handwerken 2013

Terugblik: Nooit vervelen

Aan het eind van het jaar gaat het haast vanzelf om terug te blikken op wat we allemaal deden, maar handwerksters vinden het ook leuk om een overzicht te maken van wat we allemaal maakten. In 2013 heb ik veel geborduurd, en dit zijn enkele foto’s van wat ik maakte. Ik ben pas een maand bezig met elke dag bloggen op deze website, en nog lang niet alles van wat ik maakte staat erop. Ik heb er zin in om in het nieuwe jaar nog meer te vertellen over deze handwerken, en om nog meer foto’s te laten zien.

Lees verder »
Houten hart met bloemen

Terugblik: Meeleven

Meeleven: op talrijke manieren zagen we dit jaar dat dat nodig was. We ontvingen zelf meeleven of gaven het aan anderen. Deze foto is voor mij daarvoor symbolisch.

Lees verder »
Tapisseriekussen aap-roos-zeef

Terugblik: Geborduurd leesplankje

Dit kussen is wel illustratief voor hoe ik in het afgelopen jaar graag met handwerk bezig wilde zijn. Ik hou ervan om half-afgemaakt handwerk te kopen of te ‘vinden’ en daar dan nog weer wat mee te doen.

Lees verder »
Negen rode ohio sterren

Kerstquiltje

Bij het maken van mijn quiltjes, leek het soms wel of ik ‘arm’ was. Want dan vond ik het leuk om met hele kleine restjes toch nog iets te maken. Dit is mijn Ohio-star-kerst quiltje van een paar jaar geleden.

Lees verder »
Twee zelfgemaakte kaarten

“Even laten weten dat ik aan je denk”

“Even laten weten dat ik aan jullie denk”. Dat is de boodschap van deze kaarten. De dagen tussen kerst en oud-en-nieuw zijn òf gevuld met lekker relaxen, òf we gebruiken ze om nog een heleboel klaar te krijgen. Fijne dag!

Lees verder »
Marklin baan met kerstboom

Miniatuurdorp met kerst en boom

Tijdens de kerstdagen haalden we twee dozen van zolder waarin de oude Märklin tien jaar lang was opgeborgen. We maakten een trip down memory lane. De baan werd weer opgebouwd in de gezellige huiskamer. En ik maakte/haakte ook een kleine bijdrage voor het miniatuur-dorp.

Lees verder »
Gehaakt tasje

Terugblik op kerst

Terugblik op kerst: ik hoop dat jullie ook mooie dagen hadden! Op weg naar een kerstdiner met familie, stopten we gister nog even bij een ruïne langs de rivier. Daar stonden nog meer families foto’s te nemen van elkaar. Allemaal mensen in mooie kleren, die samen bijdroegen aan dat bijzondere gevoel met kerst. Je doet dingen samen, je eet samen, je praat samen: allemaal fijn om te doen en daar tijd voor te hebben!

Lees verder »
Groot wit gebreid kleed

Geen witte kerst

“Dreaming of a white christmas” is nergens voor nodig. Sneeuw brengt overlast, Kerst hoort niet in december, en onze dromen komen meestal niet uit. Maar sneeuw kan wèl heel mooi zijn!

Lees verder »
Kookboek Persiana

Christmas time

Christmas is such a beautifull time and people all over the world get together and celebrate it in their own way. Dit jaar komen verschillende tradities bij ons in één huis samen. We gebruikten recepten uit verschillende landen. And I just wanted to say hi to y’ all!

Lees verder »
Kerstquilt op brokken asfalt

Squares and stars

Daar is uit ‘s werelds duist’re wolken een licht der lichten opgegaan.
Komt tot zijn schijnsel, alle volken…
Het komt de schaduwen beschijnen,
de zwarte schaduw van de dood.
De nacht der zonde zal verdwijnen,
genade spreidt haar morgenrood.

Lees verder »
Winter in bos Kroondomeinen

Winter in het (blog)bos

In de laatste week van het jaar wordt er wat minder geblogd. Ik las op andere blogs dat velen even een blog-pauze inlassen. Net als in de Kroondomeinen waar ik een wandeling maakte. Daar was ook een groot deel van het bos tot rustgebied verklaard.

Lees verder »
Kerstdoos van AH

Kerstdoos van AH

Vandaag is het een Kerstvoorbereidingsdag. Bij mijn buurtsuper ontdekte ik leuke dozen, bedrukt met gebreide randen. Daar nam ik er één van mee en geef de tip van deze dozen graag aan jullie door.

Lees verder »
Macrame boeken

Macramé boeken

Bij die oude bekende kamerplant die bijna iedereen had in de zeventiger jaren, past een macramé plantenhanger heel goed. Ik liet zo’n boek even aan iemand zien, en prompt werd het besteld.

Lees verder »
Rode borduurwerkjes kerst

Rode borduurwerkjes kerst

Elk jaar maak ik voor de kerst nog iets kleins op een restje of strookje stof wat hier toevallig ligt. Als ik deze stroken zo neerleg, doet het me denken aan vliegtuigstrepen. Ik wens jullie een goede aanvliegroute toe naar de kerstdagen!

Lees verder »
Tien kerstkaarten rond borduurwerk

Kerstgroet via de lucht

In héél veel Nederlandse huizen is er dit jaar gehandwerkt.
En in sommige van die huizen kwamen mijn blogjes binnen. Zomaar via de lucht, via satelliet, via wifi, via www, via whatever. Het gaat gewoon zo! Weet je dat ik dat eigenlijk héél bijzonder vind?

Lees verder »
Twee tasjes vilt en kralen

Twee tasjes en twee gedachten

Ik hou ervan om na te denken over hoe borduurwerken het beste ’tot hun recht komen’. Maar ook mènsen komen in bepaalde situaties en settings het beste tot hun recht en kunnen zich daarin ontplooien. Het is mooi als je op plekken kunt functioneren waarvan je voelt: “Hier kom ik tot m’n recht”.

Lees verder »
Tapisserie schilderij hert

Tapisserie schilderij hert: Freedom!

Het (tapisserie)hert wordt vrijgelaten. Iemand bestelde het, vandaag zie ik haar en kan ik het haar overhandigen. Ze vroeg of ik de lijst alvast wilde losmaken, zodat het wat minder zwaar is om mee te nemen. Zonder lijst ziet het hert er nog veel mooier en vrijer uit. Freedom!

Lees verder »
KLM ontbijtdoosje met borduurwerk

Hollandse boertjes en boerinnetjes

Boertje en Boerinnetje: je ziet ze overal! Meestal zijn ze erg gehecht aan elkaar en vertegenwoordigen ze op vrolijke en blauwe wijze ons welvarende land. Maar ik ontdekte op een oud geborduurd laken dat het er ook wel eens anders aan toe gaat tussen boertje en boerinnetje….

Lees verder »
Rood borduurwerkje

Nog wat kerstvoorpret

Kersttijd is niet alleen de tijd van leuke borduurwerkjes (bij mij: liefst in rood), maar ook de tijd van de aardige attenties. Ik kreeg er één van de schilder die ons huis verfde. Hij leverde vakwerk en mijn attentie naar hem is dat ik dat ik dat graag verder vertel!

Lees verder »
Linnen handdoeken bedrukt met merklap

Linnen handdoek bedrukt met merklap

Het afgelopen jaar is handwerken nogal populair geworden en sommigen willen graag ’s avonds een tijdje op de bank zitten borduren. Maar ja, éérst de afwas…. Voor wie met de gedachten dan al bij het borduurwerk zit, is dit misschien een leuke aanwinst.

Lees verder »
Tijdschrift Quiltnieuws nr. 122

Quiltnieuws

Een quilt die ik instuurde naar het Quiltersgilde staat in het decembernummer van Quiltnieuws. Ik ontving een present-exemplaar en naast het exemplaar wat ik al eerder ontving, vind ik dat wel stoer staan: twee nummers naast elkaar!

Lees verder »
Borduurwerkje kerstbeertje

Borduurwerk kerstbeertje

Terwijl iedereen het steeds drukker krijgt om vóór de kerst alles klaar en af te maken, heeft deze beer het makkelijk. Hij ligt daar lekker in een versierd doosje. Te wachten op de dingen die komen gaan.

Lees verder »
Gebreide deken met strepen en randje per week

Randje per week met quiltblokjes

M’n handwerkvriendin kwam op bezoek en liet haar mooie randje-per-week lap zien. Zij wisselt de randjes af met quiltblokjes. De gebreide deken had ze ook mee om te showen. Dit is een fijn breiwerk voor haar oudere moeder.

Lees verder »
Borduurwerkjes

Kleurige borduurwerken

Een half jaar geleden begon ik aan een borduurwerk in felle kleuren. Het motief heet: Vleugels boven de Andes. Ik had niet de juiste kleuren om het gelijk af te maken, maar met een zak gekregen restjes kan ik weer verder.

Lees verder »
Close up Kralentasje

Kralenpracht

Glitter en glamour: wie daar van houdt kan zo rond kerst volop genieten. Ik hou wel van een beetje glitter en glamour en daarom kocht ik afgelopen zomer het allermooiste tasje wat ik ooit zag. Ik weet niet of dat echt zo is, maar als ik dit tasje weer zie dan denk ik van wel.

Lees verder »
Boeken over Borduursteken

Borduursteken en Breisteken

Dertien boeken over borduursteken en breisteken vandaag op de foto. Eigenlijk elf, maar sommige exemplaren heb ik dubbel. Voor een duidelijk overzicht van de vele borduursteken en breisteken zijn die oude boeken nog volop bruikbaar en aantrekkelijk.

Lees verder »
Twee geborduurde schilderijen herten

Herten in kruissteek (1)

Herten in kruissteek: een aantrekkelijke manier voor handwerkliefhebbers om in de kersttijd met de herten-mode mee te doen. Ik blogde over drie geborduurde schilderijtjes.

Lees verder »
Tasje met vogeltjes en oud borduurwerk

Tasjes van oud handwerk

In het bijna afgelopen jaar blogde ik verschillende keren over tasjes die ik maakte van een oud handwerkje. Met een bijpassend stofje komt zo’n borduurwerk goed tot z’n recht.

Lees verder »
Okergeel damast tafelkleed

Gouden tafelkleed

“Kerst vier je samen” (maar ga je samen eten dan moet je wel een mooi tafelkleed hebben). En: “Alles voor de mooiste kerst?”. Met dit gouden tafelkleed komt ‘alles’ mooi uit.

Lees verder »
Tijdschrift en boek voor kerst

Kerstvoorpret

Kerstvoorpret met een instructieboekje om in één dag een klein log cabin-quiltje te maken, en met een oude Ariadne.

Lees verder »
Geborduurd schilderij vogelhuisje

Geborduurd schilderij vogelhuisje

Temidden van de veelheid waaruit we kunnen kiezen is steevast ook een assortiment met sneeuwtafereeltjes en vogeltjes in voederhuisjes. Dat roept winterse warme gevoelens op. En dat doet dit geborduurde schilderij ook!

Lees verder »
Avondtasjes

Avondtasjes

Een blogje voor wie met de feestdagen nostalgisch-elegant wil zijn met een gebreid avondtasje uit de sixties.

Lees verder »
Tafelkleden op kerstmarkt

Wellfare tafelkleden

Je ziet ze vaak op verkopingen van het Rode Kruis (nu: Wellfare) en in verzorgingstehuizen: die mooie kleedjes van geweven ruitjes-stof, waar met een simpele rijgsteek zulke leuke effecten worden verkregen.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.