Alle blogjes van de maand: oktober 2016

Op stap, op de trap

Op zulke mooie herfstdagen is het heerlijk om in een oude stad te genieten van de sfeer, de verkleurde bomen langs de gracht, de mooie monumenten.

Lees verder »

Vier je bijbel

Op de laatste zondag van oktober is het Bijbelzondag. In veel kerken wordt gevierd dat we in Nederland in vrijheid de Bijbel kunnen kopen en lezen.
De Bijbel wordt gezien als het belangrijkste Boek ter wereld.

Lees verder »

(IJs)vogeltjes borduren

Zomaar midden in de stad (maar wel langs stromend water) zag ik een ijsvogeltje! Het geeft een kick om dat knalblauwe vogeltje te zien vliegen. Er zijn ook veel leuke kruissteekpatronen gemaakt voor (ijs)vogeltjes.

Lees verder »

Borduur de natuur

De tekeningen van Marjolein Bastin werden ook gebruikt als basis voor borduurpatronen. Heel mooi zijn deze borduurwerken van ruige planten met klinkende namen.

Lees verder »

Assisi borduurwerk

Asissi borduurwerk kenmerkt zich doordat het motief wordt uitgespaard en de omgeving wordt opgevuld. Van oudsher worden daarbij slechts twee kleuren gebruikt: turqoise blauw of roestbruin. Er werden veel mythologische figuren afgebeeld.

Lees verder »

Baltimore quilts

Baltimore quilts horen tot de applicatie-traditie. De sierlijke en bloemrijke motieven spreken al heel lang tot de verbeelding en worden gebruikt in album-quilts.

Lees verder »

Richelieu borduurwerk

Karakteristiek voor dit borduurwerk zijn de dicht op elkaar uitgevoerde festonsteken, en de verbindingen met staafjes, terwijl een deel van de stof is weggeknipt. En het is mooi om daar een contrasterende kleur achter te leggen.

Lees verder »

Museumplezier

Tijd om zelf ook weer eens een museum te bezoeken!
Er is altijd wel wat leuks te beleven.
Zoals die keer dat ik een tapisserie-melkmeisje in de museumwinkel van het Rijksmuseum tussen de canvas-reprodukties plaatste.

Lees verder »

Boeken over breien

In Zwolle de landelijke breidagen gehouden. Breien is populair, net als in 1976 toen er ook veel boeken over breien werden uitgegeven.

Lees verder »

De handwerken op het eiland Marken

De handwerken van het eiland Marken zijn rijk aan toepassingen van handwerktechnieken en aantrekkelijk om te zien. Maria van Hemert was de eerste die uitgebreid onderzoek verrichtte naar dit aansprekende handwerk.

Lees verder »

Stola van Wibrawol

M’n blogje over het haken met Wibra wol hoort al tijden bij het meest aangeklikte blogje. Voor de variatie plaats ik maar eens drie nieuwe foto’s van m’n stola die ik met wibrawol haakte.

Lees verder »

Voor Goed

In het boek Voor Goed staan mooie portretten van mensen van de laatste generatie Volendammers die nog in klederdracht liepen.

Lees verder »

Op bezoek

Nadat ik meer dan een jaar digitaal elke dag bij iemand op bezoek was geweest, ging ik nu ook eens ‘life’ op visite.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.