Kingsize tapisseriekussens

tapisseriekussen
Een heel groot borduurwerk wat helemaal is opgevuld leent zich goed om een kussen van te maken. Een groot kingsize kussen voor op een bank. Twee jaar geleden probeerde ik dat uit en ik was heel tevreden met het resultaat. Ik vulde de kussens met veren, die ik in een binnenvulling stopte. Zo’n groot kussen moet ook een beetje zwaar aanvoelen en daar zijn die oude verenkussens geschikt voor. Als achterkant gebruikte ik bruine ribfluweel die goed bij de voorkant paste. En nadat ik een tijdje genoten had van m’n kussens, besloot ik er afstand van te doen en er één in m’n shop te zetten. Die werd nu besteld en ik stuurde hem gister op. Dat voelde toch wel een beetje anders, om iets wat je zelf gemaakt hebt op te sturen en dan hoop je nog wat meer dat de ontvanger er blij mee is.

tapisseriekussens
Toen die twee kussens destijds klaar waren, fotografeerde ik ze op een mooi plekje langs de Waal, en die foto’s heb ik nu weer opgezocht. Want vandaag moest ik daar weer naar toe. Heerlijk om dan na een tandarts-behandeling nog even daar rond te dwalen. Die rust langs de rivier: daar heb ik dan echt behoefte aan. Dit keer had ik een schilderij achter in de auto gestopt wat ook helemaal is volgeborduurd. Dat zou ook geschikt zijn om zo’n kingsize kussen van te maken. Ik ging op zoek naar een geschikt fotoplekje en nota bene op een paar meter afstand als het plekje van de vorige keer vond ik nu een verkleurde kastanjeboom die decor kon zijn voor dit herfst-tafereel.
Voor wie ook aan de slag wil met ribfluweel en veren heb ik dit schilderij in m’n shop. Het is echt een beauty! En met deze foto’s heb ik je misschien een idee gegeven voor zo’n kingsize tapisseriekussen.

tapisserie schilderij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.