Alle blogjes van de maand: mei 2017

Vogels in kruissteek

Het duurste boek van de wereld is een zeldzaam exemplaar van Audubon’s vogel-tekeningen. Dus daar kom je niet zo gauw aan. Maar je kunt wel een eigen Audubon-vogel borduren uit dit Vogels-in-kruissteekboek!

Lees verder »

Macramé boekjes

In haar boek Rondom Textiel haalt Henriette Beukers ook herinneringen op aan de herontdekking van Macramé rond 1970. Zij was ook de auteur van de bekende kleine boekjes.

Lees verder »

Poezenkaarten

Als het zo uitkomt sluit ik een paar kaarten bij bij een bestelling. (Soms komt het niet uit, want dan zou een envelop daardoor nèt in een andere tariefgroep vallen).

Lees verder »

Een slang op het pad

De uitdrukking “Beren en tijgers op je weg zien” betekent alles van de negatieve kant zien. De kans dat je ze ècht tegenkomt is niet zo groot in Nederland. Maar een slang op je pad: dat wel! Gister maakten we het mee!

Lees verder »

Vrolijk haken

Voor sommige haakwerken zoals dit stervormige kleed heb je niet echt een patroon nodig: je begint in het midden en haakt gewoon wat in het rond.

Lees verder »

Lekker borduren

Er zijn verschillende stadia in een borduurwerk. De fase van “Lekker Borduren” is vaak al snel voorbij, en dan moet je alweer nadenken over de afwerking.

Lees verder »

Oude tijdschriften haken

Een overvloed aan oude en nieuwe ideeën en patronen voor decoratieve kleedjes, prachtige tafelkleden, hippe truien, fijne tasjes en gordijnen in filethaakwerk. Héél veel haakpatronen!

Lees verder »

Geborduurde klaproos

Een openvouwende klaproos in mijn tuin. Ik stond er met neus en camera bovenop. Een andere manier om bloemenblijdschap vast te leggen is met de borduurnaald.

Lees verder »

Twee tapisserie vrouwen

Twee vrouwen uit twee culturen.
Verschillen zijn er volop!
Maar ook overeenkomsten: Vrouwen die in hùn tijd en cultuur mooi waren en hun taken vervulden.
En nog een overeenkomst: allebei zijn ze vastgelegd in tapisserie.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.