Alle blogjes van de maand: augustus 2014

Geborduurd schilderij zonnebloemen

Zonnebloemen op de grens

Het zomerseizoen is vandaag min of meer officiëel vandaag ten einde. Zonnebloemen op de laatste dag van augustus en een terugblik op veel heftige nieuwsberichten.

Lees verder »
Tapisserietas en bilum tegen oude muur

Markt in Zutphen

Twee tassen tegen een oude stadsmuur. Hier ontmoetten twee zussen elkaar om na lange tijd bij te praten. Toen waren we even Zutphense Zussen.

Lees verder »
Olifantenkussen in boom

Olifanten langs de weg

Olifanten langs de weg! Wat doen jullie als je die ziet? Stoppen en even kijken naar de ongewone combinatie. Weer eens wat anders dan koeien in de wei.

Lees verder »
Oud borduurwerk landschap

Tijd: lineair en/of cyclus

Ergens in de tijd is een borduurwerk gemaakt wat nu verkleurd is en veel te strak uitgeknipt. Nu heb ik het, en vraag me af wat ik er mee zal doen. Je kunt er goed over mijmeren want het is in ieder geval een ’tijdsbeeld’! Met een voorkant en een achterkant.

Lees verder »
Collage foto's uit boekje the story of wool

The story of wool

“The story of Wool” is een oud Engels boekje wat treffend het industriële proces in beeld brengt van schaap tot eindprodukt. Heel veel foto’s laten de machines zien die zijn ontwikkeld om op grote schaal textiel tot vervaardigen.

Lees verder »
Zes boeken Macrame plus tas

Macramé

Macramé is een leuke knooptechniek waar mooie dingen van kunnen worden gemaakt. Ik voegde een aantal nieuwe/oude boeken toe aan de shop.

Lees verder »
Oud oefenlapje borduren op geruite stof

Oefenlapjes in musea

De vorige generaties vrouwen hebben veel bijgedragen aan de ontwikkeling van onze cultuur voor wat betreft prachtig handwerk. In musea kunnen we nog bewonderen wat zij zoal maakten.

Lees verder »
Het grote kruissteekboek opengeslagen

Het grote kruissteekboek

Dit kussen maakte ik uit een prachtig Ariadne kruissteekboek. Ik had drie exemplaren van dat boek: Eén om zelf te houden (en nog meer uit te maken), één staat nog in de shop en één ging gister op de post.

Lees verder »
Geborduurde silhouetten componisten

Silhouetten componisten

Muziek van de grote componisten heeft al vaak tot vervoering en verrukking en verrijking gezorgd. De silhouetten van deze componisten zijn bekend geworden en ook in geborduurde vorm komen ze mooi uit.

Lees verder »
Kussentje geborduurd beertje met schepnetje

Negentien augustus

Iedereen heeft data die niet alleen in het geheugen zijn gegrift, maar ook op merklappen zijn geborduurd. Of op een kussentje voor de babykamer van destijds.

Lees verder »
Kussentje in amfitheater Xanten

Kussentje in Xanten

We maakten een excursie naar het grote archeologische park in Xanten. In een Romeins amfitheater haalde ik een geborduurd kussentje uit m’n rugzak. Het oude motief komt hier goed uit.

Lees verder »
Vier omhaakte kledinghangers

Omhaakte kledinghangers

Voor drie kledinghangers haakte ik een roze hoesje want dat is hip en handig. Het grijze exemplaar is al oud en laat zien dat ‘hip’ betrekkelijk is: vroeger deden ze dit ook volop.

Lees verder »
Vijf kussens uit Marokko en Nepal

Bijzondere kussens

Een oranje en een geel kussen werden voor mij meegenomen uit een ver land. Maar twee groene kussens kon ik vlakbij huis kopen! Het middelste blauwe kussen had ik al en nu heb ik een mooie collectie.

Lees verder »
Diverse tweedehands handwerkboeken

Tweedehands handwerkboeken

Tweedehands handwerkboeken uit de zeventiger en tachtiger jaren zijn ook in onze tijd nog bruikbaar. citaat: “In deze boekjes staan voorbeelden om na te werken, maar veel belangrijker is met deze voorbeelden te komen tot eigen ideeën en ontwerpen.” Dat wordt in onze tijd weer volop gedaan!

Lees verder »
Boek Rousseau met geborduurd madeliefje

Een studie uit louter nieuwsgierigheid

Een geborduurd madeliefje is al wel leuk. Maar ook leuk om eens te lezen wat een beroemde filosoof schrééf over dit bloemetje. En om te zien hoe één van de beroemdste botanische tekenaars ter wereld dit bloemetje afbeeldde. Borduren is slechts één van de uitingsvormen om ons over de natuur te verwonderen.

Lees verder »
Rode gehaakte omslagdoek

Rode omslagdoek

Lang voordat haken in de mode kwam, maakte ik deze omslagdoek van restjes. Als je ook zoiets wilt: begin gewoon met bolletjes wol sparen. Ze hoeven niet allemaal van dezelfde dikte te zijn.

Lees verder »

Contouren bloem

Het kan niet altijd netjes zijn hè? Beetje rommel hoort er ook bij. Zò lag mijn handwerk de afgelopen dagen op een tafel, temidden van nog veel meer spulletjes. En daar nam ik dan ook maar eens een foto van. Ik heb inmiddels al heel veel andere handwerksters aangeraden om af en toe een foto

Lees verder »
Tasjes-tegen-boomstam

Mooi vluchtplekje

M’n foto’s zien er meestal wel gezellig uit en dat kan een vertekend beeld geven van m’n (vrolijke?) leven. Daarom nu expres een overstraalde foto: het gaat heus niet allemaal vanzelf goed!

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.