Alle blogjes van de maand: maart 2017

Tijdschriften Anna 1990

Oude Anna’s van uitgeverij Burda bieden veel uitleg en patronen voor oude handwerktechnieken zoals Kantklossen, Schwälmer borduurwerk, Frivolité, Gebreide kant, Brugs haakwerk en dergelijke.

Lees verder »

Huisje op de hei?

Eindje fietsen. Ik woon in de stad en een niet op het spreekwoordelijke huisje op de hei. Maar voor een fietstochtje nam ik dat huisje gewoon mee, in tapisserie-vorm.

Lees verder »

Creatief huisje

In oude binnensteden staan de kleine huisjes soms schots en scheef in de straat, dicht tegen elkaar. Huisjes met karakter en soms wat gebreken. We waren in zo’n oud huisje op bezoek en ik zag heel veel creativiteit.

Lees verder »

Zwerfafvaldag

Vandaag landelijke Zwerfafvaldag. Blikjes, glas, plastik zakjes, frietbakjes: het is allemaal even vervelend om op straat te zien liggen. Maar er is iets wat èxtra erg is: ballonnen! Killing.

Lees verder »

Stinzenpaleis Hackfort

Stinzenplanten zijn historische verwilderende sierplanten, meest bolgewassen. Ze horen thuis op oude buitenplaatsen en bij kastelen. Ook op landgoed Hackfort kwamen deze planten vroeger voor en zorgden ze voor een onweerstaanbare lentepracht.

Lees verder »

Onafgemaakt handwerkje

Een oud zakje met een onafgemaakt handwerkje. Ik ben het aan het afmaken. Een leuk klusje, want je maakt iets wat je anders misschien nooit zou maken en je hoeft geen materiaal bij elkaar te zoeken. En dit lijkt wel een wat haastig geschreven blogje (en dat is het ook). Fijne dag! Bewaren

Lees verder »

Vijf boeken Borduren

Vijf boeken over Borduren: heel verschillend maar met dezelfde boodschap: Borduren heeft een rijke traditie, en is nog steeds verrijkend om mee bezig te zijn.

Lees verder »

Groot en klein

Er is een serie op tv die zò verrassend is dat je haast zou spreken van een nieuwe ontwikkeling in de pedagogiek: De geheime wereld van vier-jarigen.

Lees verder »

Geborduurde suikerpot

Suiker wordt nu gezien als een witte rover en het nieuwe gif. Duidelijk dat dit borduurwerkje uit de periode komt dat daar nog niet over werd nagedacht.

Lees verder »

In het hart van de Renaissance

In het Rijksmuseum Twente is een unieke tentoonstelling te zien: In het hart van de Renaissance. Met schilderijen die zelden of nooit worden uitgeleend. O.a. de wereldberoemde engel van Rafaël.

Lees verder »

Stoel met gobelin

Eikenhouten stoel met handgeborduurde zitting. Hollands Handwerk uit vroeger tijden die z’n glans en glorie nog niet verloren heeft.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.