Stoplap


Ze stoppen flink wat adrenaline in de verdoving, en gister lag ik zo’n beetje te stuiteren in de tandartsstoel. En toen ik weer naar huis reed, was die adrenaline nog lang niet uitgewerkt. Ik besloot dat ik nog wel even door kon rijden naar de veiling, want m’n lief had op iets geboden en we hadden bericht gekregen dat hij de hoogste bieder was. Dus dan kun je dat na de veiling ophalen, en dat kon ik nog wel even doen. “Zulke stoplapjes zie je niet vaak!” zei de veilingmeester. “Ik kom net terug van een kies trekken en een beugel-plaatsing” zei ik, en u bent de eerste die m’n beugelmond ziet.” zei ik. Leuk praatje, en daarna kwam ik weer thuis met deze mooie stoplap uit 1814.  Nòg meer adrenaline dus! Maar ’s avonds was dat allemaal wel uitgewerkt en merkte ik hoe moe ik was. En nu is het weer ochtend en kijk ik verliefd naar dit lapje.

3 gedachten over “Stoplap”

 1. Wat een interessante lap. Ik heb recent een aantal gezien die er erg op lijken. Ik ben benieuwd of deze ook met dat groepje in verband gebracht kan worden. Heb je er gegevens over de herkomst bij gekregen? Ik lees de letters overigens als MWR (klopt dat? de tweede letter valt een beetje weg in de vouw), 1895, O (oud) 14 J (jaar).

  1. Hallo Nelleke,
   Nu ik dit verhaal nog weer teruglees, over die behandeling die ik net had gehad, denk ik: nou, nou, was dat nou wel zo handig om allemaal op te schrijven? Nou ja, het staat er en geeft ook wel een indruk van hoe ik me toen voelde. En ik herinner me nu weer hoe bijzonder het was om direct daarna die stoplap van de veiling op te halen.
   En daar gaat het nu om, om die stoplap. Ik heb de foto expres met vouw genomen want ik wilde hem laten zien hoe ik hem zelf had ontvangen. Het klopt dat de letters MWR zijn.
   Wat leuk dat je er recent een paar hebt gezien die hierop lijken! Waar was dat?
   Maar om antwoord op jouw vraag te geven: zelf heb ik geen verdere gegevens. Het was immers op een veiling en daar kreeg ik er geen verdere informatie bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.