100 Idees Noël – Kerst

100 Idees was een Frans tijdschrift wat in de vorige eeuw met een Nederlandse bijlage ook hier in de winkels lag. Sommigen hebben hier goede herinneringen aan, en een heel enkele keer kreeg ik een mailtje met de vraag of ik deze tijdschriften ook had. Voor hen of anderen deze zes: decembernummers uit de tachtiger jaren.

Voor ‘kerst’ heb ik een aparte categorie, en daar staan al 115 Items oftewel ‘Ideeën’ in: boeken en tijdschriften en een paar handwerkjes. Als je bedenkt dat elk boek en tijdschrift minstens tien patronen heeft dan zijn dat alleen al meer dan duizend zelf-maak-kerst-ideeën. Deze er nog eens bij: weer ongeveer honderd.

Honderden kerst-ideeën dus en omdat we wel weten dat we die toch niet allemaal kunnen uitvoeren, is het ook leuk om gewoon die (oude) tijdschriften door te bladeren. Ze geven nostalgische herinneringen en wellicht zit er een Idee tussen wat nog wèl gemaakt gaat worden. Vooral als dat een idee was wat vroeger niet lukte, dan is het extra leuk om te proberen of het nu wel lukt. Aan Ideeën geen gebrek (en aan Tijd soms wel).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.