Alle blogjes van de maand: maart 2014

Groen quiltje roman stripes met lelies

De kleuren van het jonge blad

De kleuren van de lente probeerde ik te vatten in dit quiltje. De rijk geschakeerde natuur laat nu duizenden tinten groen zien, en iets daarvan wilde ik weergeven met mijn lapjes.

Lees verder »
patchworkboeken

Patchworkboeken

Ook al staan er talloze foto’s en patronen op internet: die oude boeken over Patchwork en Quilten zijn ook nog steeds leuk! Ik plaatste er 15 in m’n shop.

Lees verder »
Breinaalden in kringloopwinkel

Hoe weet je of je de goede breinaald hebt?

In kringloopwinkels of rommelmarkten kun je soms geluk hebben met een goede sortering breinaalden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Soms heeft de fabrikant die maat aangegeven op de breipennen maar soms ook niet. Hoe weet je dan of je de goede dikte hebt?

Lees verder »
Hulpmiddelen bij handwerken

Hulpmiddelen bij handwerken

“Ich sage immer ja, wenn man es mir leichter macht”. Deze folder van DMC maakt het makkelijk om kleurennummers terug te vinden. Vandaag in de shop. En ook nog wat andere hulpmiddelen om het handwerken “leichter zu machen”.

Lees verder »
Gehaakte dekentjes

Gehaakte dekentjes: oud en nieuw

Mijn mooie eerste baby ….. meer dan 25 jaar geleden! Ook toen al met een gehaakt dekentje! Dit is de enige foto die ik heb van hoe het dekentje vroeger in gebruik was. De baby is nu een prachtige dochter en het gehaakte dekentje helemaal hip.

Lees verder »
Poffertjes op geborduurd tafelkleed

Popcakes

Een handgeborduurd tafelkleed levert een mooie ondergrond voor een decoratieve schaal ‘balletjes’.

Een handgeborduurd tafelkleed levert een mooie ondergrond voor een decoratieve schaal ‘balletjes’.

Een handgeborduurd tafelkleed levert een mooie ondergrond voor een decoratieve schaal ‘balletjes’.

Lees verder »
Borduurwerkje gieter op grijze gieter

Planten-begietings-weertje

Zo zag de lucht er gisteravond uit toen ik terugkwam van het stemburo. Dat beloofde een mooie dag en die hebben we vandaag ook! Mooi weertje om wat plantjes in de grond te zetten.

Lees verder »
Gehaakte zakjes op paarse stof

Twee gehaakte zakjes

Het is fijn om ook een makkelijk haakwerkje te hebben klaarliggen, bijvoorbeeld voor tijdens het reizen. Ik haakte een paar kleine zakjes en voor de afwerking haakte ik een goudrandje mee.

Lees verder »
Tapisserietas spinnende vrouw

Tapisserietas

Tapisserietassen: daar zit heel wat werk in! Als je graag wat bekijks wil, dan is een tapisserie-tas een goede manier.

Lees verder »
Smyrna kussen met rozen

Smyrna knoopwerk afwerken

Door de hoogte van de pool is het lastig om een kussen van smyrna knoopwerk goed af te werken. Ik plakte er breed plakband overheen zodat ik de rand beter kon afwerken.

Lees verder »
geborduurde kraai met oude spulletjes

Ingelijste kraai

We kunnen oudere borduursters helpen door aan te bieden een lijstje te kopen voor hun borduurwerk. Dan kunnen zij ook de voldoening ervaren voor hun mooie werk.

Lees verder »

Tulpenkussen

En tenslotte aan het eind van mijn week-van-de-tulp: Mijn tulpenkussen! Deze tulpjes borduurde ik vorig jaar naar een ontwerp van Ida Winckler. Ik borduurde op een wollen lap en vulde het kussen met veren. Vandaag (op de rustdag!) laat ik het zien. Want kussens zijn ook bedoeld om uit te rusten.

Lees verder »
Ruitenquilt neergelegd op dijk

Op weg naar de lente in Noord Holland

Twee quilts had ik meegenomen ‘onderweg naar de lente’ in Bovenkarspel. De eerste liet ik gisteren zien en had ik aan de sluizen gehangen. Deze legde ik op een klein dijkje waar je even kon parkeren, halverwege de 30 kilometer-lange Houtribdijk. Veel van de lapjes in deze quilt stammen uit de tijd dat ik woonde in een dorp dat aan het eind van die dijk ligt.

Lees verder »
Tweepersoons quilt bij sluizen Houtribdijk

Een dijk van een quilt

Een dijk van een quilt hing ik op de laatste dag van februari op bij de Houtribsluizen. De lente heeft haast en ‘onderweg naar de lente’ maakte ik een foto van deze grote quilt om hem in de shop te plaatsen.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.