Welkom in de week van de tulp

Borduurwerk met tulpen en potje speenkruid

Deze week ga ik elke dag bloggen over iets met tulpen! Dat idee kwam bij me op nu de lente zo vroeg is begonnen. Ik dacht na over welke tulpen-foto ik voor vandaag zou publiceren en merkte dat ik er meerdere heb om uit te kiezen. Zo bedacht ik dat ik wel de hele week over tulpen zou kunnen bloggen! Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Deze foto nam ik vorig jaar, toen ik een andere blog bijhield. Bij deze foto vertelde ik dat ik verkouden was en nergens energie voor had. Nadat ik me daar een tijdje vruchteloos tegen had verzet, besloot ik er gewoon aan toe te geven en een handwerk te beginnen. Daar vrolijkte ik zo van op dat ik m’n blogje eindigde met: “Je zou eigenlijk altijd verkouden moeten zijn om alsmaar tulpjes te kunnen borduren.” Nu is dat wellicht wat teveel van het goede, maar de praktijk was toch wel dat ik dit patroon zò leuk vond dat ik zelfs twee kussens maakte met deze tulpjes. Die kussens ga ik deze week nog laten zien!

Eerst nog wat vertellen over dat speenkruid-potje. Daar hoort een verhaal bij. Ik ben een groot speenkruid-liefhebber en speur elk jaar de soms nog haast bevroren grond af op zoek naar die eerste voorjaarsbode. Met mijn gezin hield ik elk jaar een wedstrijdje: “Wie heeft het eerste speenkruid gevonden?” Dat werd saai, want ik won bijna elk jaar. Dus verbreedde ik de wedstrijd naar de bloglezers van de blog die ik hiervoor bijhield. Dat was leuk! Ook dit jaar kreeg ik nog wat meldingen binnen. Dit jaar is het speenkruid ook weer erg vroeg geweest. Een tip voor wie het ook zo’n leuk bloemetje vindt: je kunt de bloemetjes heel goed plukken als ze nog in knop zijn en dan in een borrelglaasje zetten. Vaak gaan ze dan binnen een uur open en kun je de hele dag genieten van die stralende zonnetjes van het vroege voorjaar. Vorig jaar (toen het zo lang koud bleef en toen ik zo verkouden was dat ik niet buiten kon gaan zoeken) had ik een polletje speenkruid ergens uitgegraven en binnen neergezet om de bloei te versnellen. Deze foto maakte ik op de dag dat het eerste bloemetje was opengegaan.
Deze week meer over het tulpenborduurwerk!

Speenkruid met geborduurde tulpen op achtergrond

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.