Kussens
Zes zomerse kussens op de laatste dag van juli. Ze slingeren bij mij door huis en tuin en geven nog wat extra accent aan de zonnige dagen.
Zes zomerse kussens op de laatste dag van juli. Ze slingeren bij mij door huis en tuin en geven nog wat extra accent aan de zonnige dagen.
Op naaiopleidingen moesten jonge vrouwen vroeger steken oefenen die ze later in hun huishouden konden gebruiken. Rood en blauw was ook toen een geliefde kleuren-combinatie. Vandaag een grote oefenlap van flanel.
Net toen ik bezig was om een nieuw borduurwerk te starten met een oud etnisch motief, kreeg ik een paar foto’s toegestuurd van m’n dochter, duizend kilometer verderop: “Kijk mam, dit vindt u vast wel mooi!”
Groen: een fijne kleur voor kleine tasjes. Vandaag: Paardentasje, Poezentasje en Streepjestasje.
Wanneer de dingen van het leven te overweldigend zijn – kan troost worden gezocht in kerken, waar troostrijke woorden worden gesproken. Sommige oude kerken hebben als extraatje kleurrijke handgebreide kussens om het zitten op de houten banken te veraangenamen.
Kleurrijke lappendeken over een hek in het bos na het bessen plukken.
Blauwe bessen op een geborduurd kleedje: een zomerse idylle na een heftige week. Voor iedereen die graag wil aansterken of gezond wil doen: blauwe bessen zijn top!
Je kunt een patroon héél lang bewaren met de gedachte: “dat wil ik nog een keer maken!” En op een gegeven moment doe je het. Dit is een oud breipatroon van Ariadne wat ik nu gebruik voor geborduurde randen.
Planten die zichzelf hebben uitgezaaid blijken het verrassend goed te doen tussen stenen. Onder mijn gieter-kraantje staat een citroenmelisse die mij voorziet van gratis thee-blad. En op dit geborduurde schilderij nog veel meer kruiden.
Een uurtje naar de zomerse antiekmarkt in onze stad: leuk al die nostalgie, maar toch ook een grote overschakeling na de dag van rouw.
Zonnebloemen…. Oekraïne…. De beelden van de massale belangstelling bij het bewijzen van de voor-laatste eer aan slachtoffers van de vliegramp, staan nog op ons netvlies. De zon was nog niet ‘over de schutting’ toen ik deze foto nam. We zijn nog diep onder de indruk van alles, maar proberen toch weer om te schakelen.
Alleen maar een foto. En alleen een korte uitleg van het borduurwerk. De rand is gemaakt in de doorstop-techniek.
Zo zat ik gisteravond aan de tuintafel nog even te borduren. Denkend aan vele dingen. Het motief komt uit een boek met etnische motieven uit de hele wereld. Dit motief heet: “vleugels…..”
Het dragen van klederdracht in bepaalde streken en dorpen heeft in het verleden identiteit-bevorderend gewerkt. Maar ook nu nog zijn we als volk sterk in het meeleven met elkaar. En ook is er in onze tijd weer een verlangen om dingen uit het verleden opnieuw naar voren te halen.
Net als heel veel anderen hou ik van rode randjes. Dit is het borduurwerk wat ik zelf ben begonnen, maar ik laat vandaag ook zeven rode randjes van de antiekmarkt zien. Rode randjes zijn klassiek!
De eerste ‘hondsdag’ wordt Sint Margriet genoemd en het weer op die dag zou bepalend zijn voor de komende zes weken.
Het zijn vreemde en warme dagen, waarin we geschokt zijn over de vliegramp en waarin een golf van meeleven door het land gaat.
Wie weggaat of op vakantie is: hoop dat jullie volop genieten! Neem een quilt mee als je die hebt. Of hang hem in eigen tuin over een hekje.
Gister schreef ik dat mijn man voor een hartoperatie werd opgenomen. Nu ben ik net weer thuis uit het ziekenhuis en mag vertellen dat het allemaal goed is gegaan!
Naast onze voordeur staat een bloeiende Hortensia en daar liepen wij samen door en langs!
Een borduur- of smyrnapatroon is voor handwerkliefhebbers heel gewoon. Blij dat anderen weer andere specialiteiten hebben!
Vanmorgen ‘love-flowers’, vanmiddag ‘love-birds’ op mijn blog.
De H van Handwerkjes moet even plaats maken voor de H van Hart. En dat geeft ook wel wat spanning.
De H staat voor ons vandaag voor Hart. Maar juist vandaag kreeg ik ook een link over de siggy’s. Welkom nieuwe bezoekers. Kom nog eens terug op mijn blog als mijn Hoofd weer wat meer naar margrietjes staat, dan wil ik graag siggy’s ruilen.
Een theemuts uit Zuid Amerika, maar ik weet niet uit welk land. Ik kocht hem vorige week en plaats hem vandaag in de shop. Ik hou van die etnische motieven, en wil best graag weten of deze misschien uit Peru komt. Maar vandaag maakt dat niet uit: na de finale van het WK in Zuid
Een schellekoord met als blauwe lijn een weergave van water.
Toch nog een mooi afgesloten WK. Maar daar gaat mijn blogje vandaag eigenlijk helemaal niet over, hoewel de foto anders doet vermoeden.
“Ik stonds laatst voor een poppenhuis, o, o, o! Daar zag ik zoveel poppen staan: o, o, o! Dit kinderliedje heb ik enigszins aangepast: ‘poppenhuis’ in plaats van ‘poppenkraam’, maar de o, o, o!’s kon ik zo laten, want die geven goed weer wat je denkt als je voor zo’n prachtig groot poppenhuis staat. Dan
Van het fietsenschuurtje naar de achterdeur na een paar regendagen: ik zag dat deze prachtige bloemetjes stonden te glanzen. Weliswaar was de stengel wat doorgebogen maar dat is dan ook niet verwonderlijk bij zoveel regen. Bij de achterdeur heb ik mijn hobbyhoekje en soms ligt daar wat teveel op een stapel. Ik ben wat aan
Dit kocht ik gister allemaal op de eerste antiekmarkt van dit seizoen. Ik was werkelijk verbaasd over hoeveel er dit jaar te koop werd aangeboden op het gebied van oud handwerk. Ik kom al wel twintig jaar op deze antiekmarkten en nooit eerder zag ik daar zòveel oud handwerk! Natuurlijk hebben de handelaren / aanbieders
“Alles over handwerken”: dat is wel erg veel! Het is de titel van het oranje handwerkboek, en dat verkocht ik als allereerste boek toen ik een half jaar geleden net deze website was begonnen. Zoiets onthoud je: het eerste boek wat werd besteld. Nu kan ik het weer toevoegen aan m’n shop, want ik vond
En nu – een dag na een spannende voetbalwedstrijd – moeten niet alleen alle volwassenen, maar ook alle kinderen weer rustig worden. Van de Oranje-coach uit Brazilië ‘mochten’ al die kinderen lang opblijven om de wedstrijd te zien en van veel scholen mogen ze vanmorgen een uurtje later op school komen. Best leuk natuurlijk, al
Nederland speelt in de halve finale voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstrijd is pas laat op de avond en hopelijk houdt het geschreeuw op straat Nijntje (en anderen) niet uit de slaap.
Flow rozen. Zo heten ze volgens mij nu. Tijdenlang werden dit soort rozen geborduurd met behulp van standaard borduurpaketten. Recent werden ze een hele generatie-lang verguisd en achteloos op rommelmarkten gesmeten. Maar in onze tijd zijn ze – mede door het tijdschrift Flow – weer mateloos populair.
Groente en fruit kopen langs de weg: daar zet ik graag de auto even voor stil. En ook om dit kleed op te hangen over een hek.
Zo! Deze foto bevalt me wel! Hier nog een keer het hek waar ik hierboven over schreef, maar nu een ander accent. “Geen toegang met loslopende honden!” Het uitroepteken heb ik zelf toegevoegd. Dan het woord ‘waarschuwing’ en nog eens een herinnering aan het wetboek van strafrecht. Daar ben ik ook content over. En tenslotte
Deze ’tools’ met houten handvat heb ik altijd prachtig gevonden. Mijn moeder had een paar van die raderwieltjes in haar naaidoos en daar speelde ik als kind mee. Weten anderen ook nog hoe lekker dat voelt als je voorzichtig met zo’n wieltje over je hand glijdt? Eén van deze smyrna-haaknaalden heb ik zelf vroeger veel
En deze tas heb ik afgemaakt! Voor degenen die nieuw op mijn blog binnenkomen: deze week was ik bezig met een serie handwerkjes die ik de afgelopen tijd afmaakte (en waar ik al eerder over blogde, zoals hier). Afgewisseld met blogjes over een bezoek aan het Rijksmuseum. Daar was zoveel te zien en ik heb
Honderd ton hulpgoederen bracht een stichting vorig jaar naar Oekraine en Roemenië. Trucks met opleggers brachten ziekenhuisbedden, schoolsetjes, meubilair, kleding, huisraad en speelgoed naar plaatsen waar ze het goed kunnen gebruiken. De goederen worden meestal gratis gegeven aan de stichting, maar er is ook veel geld nodig om het daar te krijgen. Sinds enkele jaren
Het geborduurde Straatje van vermeer is het oudste tapisserie-schilderij uit mjin verzameling.
De tip die ik zelf opvolg bij gebreide kleur-en-steekovergangen is dat ik éérst nog een pen brei in de nieuwe kleur, en pas bij de volgende pen doorga met de andere steek.
Een half jaar geleden (ik was toen net begonnen met deze blog) werd ik keihard gebeten door een hond tijdens een boswandeling. Ik wist gelijk dat het foute boel was en sprak de eigenaresse van de hond aan. Ik wilde haar telefoonnummer, en daarna zo gauw mogelijk naar huis en naar de dokter. Maar zij
Achter glas staat in het Rijksmuseum dit extra lange rustbed. Het is natuurlijk überhaupt niet de bedoeling om kunstwerken aan te raken of te gebruiken, maar bij dit ligbed zou de verleiding misschien nog wat groter zijn. Om me heen hoorde ik veel talen spreken en ook het uiterlijk van veel bezoekers was niet altijd
Het Melkmeisje van Vermeer: ik heb het pas in het echt gezien! En ik ben nu een tapisserietas aan het maken van een geborduurd Melkmeisje.
Een echte textiel-kenner ben ik niet hoor. Eerder een liefhebber van handwerk, wat ik ook al lang verzameld heb. Deze linnen rok kocht ik lang geleden al eens en nu dacht ik dat ik er middels deze blog misschien nog wat meer informatie over zou kunnen krijgen. Toen ik hem net gekocht had, liet ik
De winkel van Tweedehandswerk heeft een groot assortiment artikelen. Veel oude boeken, want die zijn in onze tijd weer bruikbaar. Net als veel borduurwerken, want die zijn te mooi om niks mee te doen.
De laatste 15 weken worden weergegeven
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Het bericht is succesvol verstuurd.
Bedankt hiervoor.