Alle blogjes van de maand: mei 2018

Oude theemutsen

Vroeger stond in bijna èlk damesblad en handwerktijdschrift wel een patroon voor een theemuts en een huishouden was niet compleet zònder.

Lees verder »

Belevingsvlucht

De poppen op deze textielkaarten dragen Veluwse Werkdracht, Opknapdracht en Kerkdracht. En het blogje gaat over vluchten op en over de Veluwe.

Lees verder »

Folklore borduren

De sterke en tradtionele volkskunstmotieven uit de rijke folklore van Europa gaan al eeuwenlang mee en vervelen nooit. In zes oude Burda’s staan heel veel mooie folklore patronen.

Lees verder »

Raamdecoratie in filet

Raamdecoraties kunnen worden gemaakt in filet-haakwerk of in filet-doorstopwerk. Je hebt er een patroontje voor nodig wat de afbeelding in één kleur duidelijk maakt.

Lees verder »

Klaprozen

De klaprozen in m’n tuin zijn al bijna weer uitgebloeid.
Als je nog wat langer wilt genieten van deze bloemen, kun je ze beter borduren.

Lees verder »

Oude catalogi borduren

Veel wereldberoemde schilderijen zijn omgezet in borduurpatronen. Niet alleen het melkmeisje en de zeeman, maar nog veel meer bekende schilderijen. Wat een interessante geschiedenis eigenlijk.

Lees verder »

Privacy verklaring

Hierbij verklaar ik zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke gegevens die lezers mij toevertrouwen. M’n blogjes met foto’s van handwerkjes vliegen alle kanten uit, maar jullie gegevens niet!

Lees verder »

Smocken

De techniek van het smocken is ontwikkeld om werkmanskielen in te rimpelen. Later werd het smocken ook toegepast op kinderjurkjes en dameskleding.

Lees verder »

Pinksteren

In een cirkel werd een soort handwerkgaas gespannen en daarin werden vakjes opgevuld met verschillende steken.

Lees verder »

Compleet stekenoverzicht

Er zijn in de geschiedenis en in andere culturen vele honderden verschillende borduursteken bedacht en toegepast. In deze complete stekengids staan er meer dan 700.

Lees verder »

Zo hoort het (niet)

Er is een nieuwe tentoonstelling over oud (en versleten) linnengoed: Zo heurt het (niet). Ik plaats ook een paar oude nachthemden in m’n shop.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.