Vakantie op Faroër Islands
Doel bereikt! En weer terug!
Ik ben met mijn man naar de Faröer-eilanden geweest!
Doel bereikt! En weer terug!
Ik ben met mijn man naar de Faröer-eilanden geweest!
Bloemen op het stenenstrand. Ik gooide bloemen in de zee, niet wetende dat op hetzelfde moment thuis iemand werd begraven van wie ik hield. Ze las m’n blog vanaf het allereerste begin en ze hield net zoveel van bloemen en stenen en taal en handwerk als ik. Op m’n blog een in memoriam voor een bijzondere vrouw.
Vakantie-landschapjes in een oud kruissteekboekje.
Vier oude katoenen reistassen. Wat zou iemand erin gestopt hebben en waar zou de reiziger naar toe zijn geweest?
Mooie landhuizen met rieten daken of houten luiken. Met gladgestreken gazonnen en bloeiende rozen. Kolossale kastelen of juist schattige cottages. Landelijk gelegen, zichtbaar vanaf de weg of juist verscholen in het groen. Als je er niet in kunt wonen, kun je er wel één borduren misschien.
Soms is een borduurwerkje zo leuk dat je het jammer vind als het af is. Dat had ik bij dit rondjes-en-vierkantjes kussentje. Ik had nog wat garen over en maakte er nog één bij.
Op kramen bij Textieldagen of handwerkbeurzen kun je soms hele interessante attributen tegenkomen die horen bij oude handwerktechnieken. Zo zag ik ergens dit weefraam voor ikat-weven.
Het contrast tussen het dolle dwaze breiboek uit 1979 en de nieuwe breiboekjes die nu weer volop gedrukt worden.
Een mooie tas uit Thailand fotografeerde ik in de Nederlandse Desert in Arnhem.
De Zilveren Slee werd vooral door koningin Wilhelmina gebruikt voor tochten door kroondomein het Loo, vaak in gezelschap van haar moeder koningin Emma. Ze mende dan meestal zelf, zoals te zien is op een een aquarel uit 1898, die in de stallen van paleis het Loo is aangebracht op de wand. De koetsier zat op
Zelf breien loont de moeite. Ik kocht per ongeluk twee linker-handschoenen.
Groente en fruit geborduurd in platsteek. Voor kruissteek-borduursters misschien een stap om bij te aarzelen om ook eens wat anders dan de kruissteek te proberen, maar ook platsteek levert mooie resultaten op.
Mijn stralende-sterren quiltje nam ik lang geleden mee naar Parijs en het lukte me om het te fotograferen nèt toen de lichtjes van de Eiffeltoren gingen flikkeren.
Toekomst door traditie: een sterke titel voor een overzicht van de oudste handwerkvereniging van ons land.
Violen staan erom bekend dat ze niet goed tegen de warmte kunnen. Het hele voorjaar kun je er plezier van hebben, maar als het dan warm wordt, zijn ze ineens weg. En nu bleek mijn geborduurde viooltjes ook al niet tegen de warmte te kunnen! De lijmlaag van de achterkant liet los en het schilderijtje kukelde op de grond.
Onder de lange rokken werden vroeger losse zakken gedragen.
Gedurende de tijd van Rococo beleefde frivolité een glansperiode. In de vorige eeuw werd het nog volop beoefend maar gleed een beetje weg zo rond 1980. En nu is het weer terug.
De Gouden Driehoek is een gebied in Thailand, Laos, Myanmar en Vietnam. Hier wonen zes stammen die al eeuwenlang hun eigen cultuur hebben bewaard en dat wordt vooral ook weerspiegeld in prachtig handwerk. Deze stammen zijn: de Karen, Hmong, Mien, Lahu, Akha and Lisu. Dit handwerk heeft mij altijd bijzonder aangesproken. Ik weet nog goed
We leven in een gebroken wereld en het is lang niet altijd zo mooi en vredig als op dit plaatje. Sterker nog: het is bijna nóóit zo mooi en vredig als op dit plaatje. Deze foto maakte ik vorig jaar na een tandartsbehandeling. Dan zoek ik altijd even dit rustige plekje op bij de rivier
Quilters feelings! Het is het plezier om anderen te laten zien wat je gemaakt hebt, of wat je nog aan het maken bent. En om naar tentoonstellingen te gaan waarop quilts worden geshowd. Ook het plezier om een quiltje mee te nemen op vakantie.
De shop is in de maand juni gesloten. Je kunt niet bestellen, maar de artikelen blijven wel zichtbaar in m’n shop.
Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt het vierde Quiltfestival in noord Groningen gehouden.
De kleine zwarte steekjes op de hoeken van het Balkan-motief geven een leuk effect aan het geheel.
Oude ansichtkaarten. Ze lijken anoniem, maar er zijn nog mensen die de gefotografeerde mensen in klederdracht herkennen.
Houten haaknaaldendozen. Die zie ik veel minder dan de houten breinaaldenkokers.
Ik borduurde een bekend motief uit de typische vormenrijkdom van de Balkan. Het motief is opgebouwd uit gestileerde harten en korenbloemen, en daarom leek het me leuk om het te fotograferen bij een veldje veldbloemen.
Oude nummers van het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen bevatten een keur van artikelen over interessante handwerk-onderwerpen.
De rozen bloeien volop. Deze koningin der bloemen is op talloze wijzen afgebeeld in de kunst. En ook om te borduren is het denk ik de meest geliefde bloem.
Rond 1900 werden de handwerktechnieken geoefend en de aan elkaar genaaide oefenlapjes heetten “Souvenir de ma jeunesse”. Tegenwoordig worden ook weer lange lappen met diverse handwerktechnieken gemaakt en die worden ‘Pronkrollen’ genoemd.
We gingen een uurtje kanoën op het kanaal. Het was boven de 30 graden maar ik had toch een multifunctioneel oud dekentje mee.
Kussen op de ochtend van een mooie warme zondag. Fijne dag gewenst!
Een pasgeplukte roos bij een nieuw borduurwerkje van een bloemenvaas. Stilleven op de zaterdagavond.
Steeds meer boeken komen er in m’n shop. Ik maakte een selectie van wat er recent is toegevoegd voor een collage-overzicht.
Natuurlijk hebben àl de spullen die op een rommelmarkt of kerkemarkt komen te liggen een verhaal. Voor iemand heeft het lange tijd waarde gehad, maar het ging voorbij.
We reden naar Schiphol om onze zoon op te halen. Daar stonden we dan midden in de nacht, op de plek van Hello -Goodbye. “I love flying away”, maar zéker ook: “I love coming back”.
Goedkoper kan ik het helaas niet maken om een boek op te sturen. Maar ik probeer wèl om een envelop er leuk uit te laten zien. Dat kan dit jaar heel goed met de vier series postzegels die van het mooie tekenwerk van Janneke Brinkman zijn gemaakt. De zomer-zegels zijn nu nog te koop.
Leuk om elke dag wat met handwerk bezig te zijn, voor mij nu al 2,5 jaar via deze blog. Die behoefte om met andere handwerksters in contact te treden is er natuurlijk al veel langer. Vroeger schreven ze elkaar ook brieven! Vandaag vond ik twee van zulke oude brieven in een oud tijdschrift van Handwerken zonder Grenzen. Ze hadden het over een patchwork ‘ding’.
Een stapel oude tijdschriften van m’n handwerktante terug gevonden. En bij deze tijdsbeeld-tekeningen vroeg ik me af: kunnen jullie raden uit welk jaar die komen?
Twee-en-een-half jaar elke dag geblogd over handwerkjes en handwerkboeken.
Met betrekking tot macramé denken veel mensen weer: “Dat wil ik ook eens maken”. En dan zijn die kleine boekjes uit de zeventiger jaren handig om te gebruiken.
De winkel van Tweedehandswerk heeft een groot assortiment artikelen. Veel oude boeken, want die zijn in onze tijd weer bruikbaar. Net als veel borduurwerken, want die zijn te mooi om niks mee te doen.
De laatste 15 weken worden weergegeven
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Het bericht is succesvol verstuurd.
Bedankt hiervoor.