Vakantieplaatjes in kruissteek

Pagina-uit-Kreuzstich-Vorlagen(10)

Een klein oud boekje met kruissteekpatronen in die treffende nostalgische kleuren. Vóór m’n vakantie bladerde ik dit boekje met Kreuzstich Vorlagen door en vond dat de afbeeldingen eigenlijk wel vakantieplaatjes lijken. Vakantie: mijmeren onder een palmboom met uitzicht op een groot meer of wandelingen maken in de bergen en je verbazen over de locaties waar ze kleine kerkjes bouwden die daar al eeuwen staan. Het aantrekkelijke van deze patronen vind ik hun simpelheid. Een leuk kruissteek-tafereeltje hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn om toch trefzeker een beeld te geven.

Op vakantie nemen we allemaal dezelfde foto’s van dezelfde mooie plekjes (soms sta je daar dan met tientallen toeristen tegelijk een waterval te fotograferen), maar al die foto’s worden toch net weer anders omdat iedereen z’n eigen invalshoek heeft. Met borduren zie je ook vaak die verschillen: ook al gebruik je allemaal hetzelfde patroon, toch worden al die borduurwerken weer anders omdat we verschillende kleuren en verschillend materiaal gebruiken.

Ik denk dat ik straks wel zin heb om zo’n vakantielandschapje nog eens te borduren. Dat wordt dan niet het tropische Hawaï-strand maar waarschijnlijk het berg-kerkje. Dat hoeft ook niet helemaal te worden opgevuld, dus dat scheelt. Binnenkort hoop ik weer wat life-blogjes te laten zien, met foto’s van berg-kerkjes.

Pagina-uit-Kreuzstich-Vorlagen(4)

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013