Alle blogjes van de maand: juli 2016

Handdoeken met gehaakt randje

Op de zondag nà ‘zwarte zaterdag’: ik hoop dat veel mensen vandaag ook die ervaring hebben als ze voor het eerst hun vakantie-omgeving verkennen: “Wat is het hìer prachtig!”

Lees verder »

Pijp en lolly

Is de lolly het tegenwoordige alternatief voor de pijp?
Deze handwerkspullen en boeken plaatste ik ter verkoop in m’n shop.

Lees verder »

Handwerk op de antiek- en curiosamarkt

Foto-impressie van het vele handwerk op de antiek- en curiosamarkt. Ik ging de kramen langs en vroeg of ik foto’s mocht maken van wat aangeboden handwerk. Daar maakte ik drie collages van. Er is nog veel mooi oud handwerk te koop op dit soort markten.

Lees verder »

Kleine behulpzame doeboekjes

Een oud hobbyboekje uit 1965 stimuleert je om ook iets anders te doen met je ‘vaardige handen’. In plaats van bezig zijn met naald, stof en draad, ook eens iets maken met schaar, papier en lijm.

Lees verder »

Boekjes Uitheemse klederdrachten

Het boekje “Uitheemse klederdrachten” geeft een duidelijk en mooi overzicht van bepaalde karakteristieke drachten, die kenmerkend waren – en op veel plaatsen nog steeds zijn – voor de verschillende geografische gebieden op aarde.

Lees verder »

Zomerse ideeën (uit oude Ariadne’s)

“Zomerse ideeën”, “Breien voor de zomer”, “Lekker bezig in de vakantie”: kreten waarmee redakties hun tijdschriften in 1981 aanprezen.
En ik kan die kreten natuurlijk zò overnemen, nu ik wat oude zomerse Ariadnes in m’n shop plaatste.

Lees verder »

Geschiedenis van het kostuum

Kunststijlen en modestijlen zijn allesomvattend: als weerspiegeling van de tijd drong een bepaalde stijl door in zowel architectuur, schilderkunst, meubels en mode. Deze twee boekjes geven een duidelijk en snel overzicht.

Lees verder »

Warm en koud

Het was wat warm gister. Vijf-en-dertig-graden werd het hier wel. Ik borg de mutsen en sjaals op die we op vakantie èlke dag nodig hadden. Kan ik me nu niet meer voorstellen.

Lees verder »

Antiek merklapje

Een man zit op zijn stoeltje en kijkt toe hoe zijn paard aan het grazen is. En zie je die twee lila bloemen onderin? Dat is een speciale steek waardoor je een een stukje reliëf krijgt. Dat deden ze pakweg anderhalve eeuw geleden zo.

Lees verder »

Rozen bij Hardangerkleedjes

Voor wie het tè warm vindt om buiten te zijn met het mooie weer: dan maar een mooie bos bloemen voor jezelf kopen om binnen neer te zetten. Deze fantastische rozen staan (stonden) goed bij een paar Hardanger-kleedjes.

Lees verder »

Boeken over Griekse klederdracht

Een overzichtboekje wat al in de vijftiger jaren werd uitgegeven, laat in 700 afbeeldingen zien hoe de kleding over de hele wereld en in de hele geschiedenis is geweest. Ik zoom in dit blogje in op Griekse klederdracht en borduurwerk.

Lees verder »

Opbergdozen voor quilts

Lange platte stevige dozen (van zuurvrij karton!) zijn ideaal om je kostbare quilts languit liggend in te bewaren. Door ze zo op te bergen, worden de onderste quilts van de stapel niet geplet door de bovenste.

Lees verder »

Handwerk op de antiekmarkt

Op zomerse antiekmarkten is van alles te koop op het gebied van aardewerk, porselein, emaille, siervoorwerpen, zilver, oud huisraad, oud speelgoed, schilderijen en nog veel meer. En vooral ook: Oud handwerk! Een collage van mooi oud handwerk wat op de kramen lag.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.