Alle blogjes van de maand: januari 2014

twee geborduurde oudhollandse tegeltjes

Geborduurd oudhollands tegeltje

Nederland heeft zo’n rijke traditie van tegeltjes met motieven. Veel afbeeldingen, kleuren en dessins zijn te herleiden tot vroeger eeuwen en zijn sindsdien talloze malen gebruikt. In onze tijd zijn ze weer herontdekt en volop in de Hollandse mode.

Lees verder »
Drie quilts aan waslijn voor duinhuisje

Uitwaaien op een eiland

Een fijne waslijn voor een schattig gehuurd vakantiehuisje bood plaats voor drie meegenomen quilts. Maar het waaide zo hard dat het nauwelijks lukte om een foto te nemen waarop ze alledrie recht hingen!

Lees verder »
schelpen geborduurd en echt

Schelpen: geborduurd en echt

Wij zijn schelpenliefhebbers! Ik borduurde ze op een handdoekje. Gisterochtend gingen we nog gauw een laatste keer naar het strand voordat we met de middagboot van een Waddeneiland weer teruggingen naar het vasteland.

Lees verder »
gehaakt randje aan schouw

Gehaakt randje

Vanmorgen hing dit gehaakte randje nog aan een authentieke schouw in een prachtig vakantiehuisje in de duinen. Nu weer thuis.

Lees verder »
Fluitekruid met turqoise handwerkjes

Even wat luchtigs

Even wat luchtigs: daar kunnen we soms zo naar verlangen! Ik ben al een paar dagen ziek en ook het bloggen lukte vanmorgen niet zo. Nu heb ik dan een foto opgezocht van vorig jaar, om toch even wat van me te laten horen. Ik kwam deze tegen en het gaf me gelijk het gevoel:

Lees verder »
twee geborduurde lavendelzakjes op groene stof

Niet meer down op blue monday

Een interviewer kon gisteren niemand vinden die voor de camera kon vertellen dat hij zich down op depri voelde op Blue Monday. Ik denk dat ik weet waarom: we leven in het tijdperk van de vrolijke kleuren!

Lees verder »
geborduurde vogeltjes en vlindertjes

Ook al is het pas januari…

Dit grote borduurwerk (inclusief de andere helft) hangt bij m’n dochter thuis. Elke keer als ik bij haar kom vind ik het weer leuk om daar naar te kijken. Hebben jullie dat ook, dat je op visite het niet alleen leuk vindt om die persoon weer te zien, maar ook de mooie dingen die daar in huis zijn?

Lees verder »
Muur met merklappen

Merklappen in borduurmuseum

Veel borduurliefhebbers hebben wel eens zo’n hele muur vol met merklappen gezien. Wat is er al veel geborduurd door onze voorgangers, en wat zijn die oude motieven toch prachtig en vol betekenis!

Lees verder »
Merklap 1851

Merklap 1851

Veel borduurliefhebbers hebben wel eens zo’n hele muur vol met merklappen gezien. Wat is er al veel geborduurd door onze voorgangers, en wat zijn die oude motieven toch prachtig en vol betekenis!

Lees verder »
paarse kussens en tasje

Paarse kussens

Een “Japanse Knoop” geborduurd op een kussentje, gecombineerd met een handgemaakt tasje uit Papua Nieuw Guinea en Kaapse Viooltjes. Een internationale combinatie.

Lees verder »
gebreid blauw katoenen handdoekje

Gebreide handdoekjes (2)

Iemand vroeg hoe ik de rand zo maakte dat hij niet hetzelfde is als het blokjespatroon. Ik hoop dat deze foto duidelijk genoeg is. De rand is in ribbels (elke keer recht breien), maar de blokjes in: recht heen en averecht terug. Daardoor hebben de blokjes smalle ribbels en de rand brede, waardoor het mooier is.

Lees verder »
Bolletjes katoen en grannies in cirkel

Vrolijk

De verwachte sneeuw en kou gingen niet door en in plaats daarvan hadden we een prachtige en zonnige zondag. Daar worden we allemaal weer vrolijk van!

Lees verder »
Tapisserie tas Madchen am fenster

Tapisserietas: Mädchen am Fenster

Op een prachtig tapisserie-schilderij kijkt een Mädchen verlangend door het Fenster. Het schilderij is nu verwerkt tot een tas en daardoor wordt het verlangen van het Mädchen nu vervuld: ik neem haar vaak mee naar buiten!

Lees verder »
hollandse quilt op roestig kunstwerk bij hoogovens IJmuiden

Hollandse quilt op Hollandse plek

Aan het eind van het oude jaar gingen we een dagje uitwaaien bij zee. We kwamen langs een terrein bij de Hoogovens bij IJmuiden. Daar fotografeerde ik een meegenomen quilt op een paar kunstwerken. Het waaide zo hard dat ik geen knijpers nodig had om m’n quilt op te hangen.

Lees verder »
Borduurwerkje met en bij pompoenen

Geborduurd pompoenen schilderijtje

Door de hoge temperaturen in januari lijkt het meer lente dan winter. En als we dan toch aan het rommelen zijn met de seizoenen, dan kan ik ook wel een typische ‘herfstfoto’ publiceren. Het schilderijtje is te koop. Bewaren

Lees verder »
Zandloper quilt hangt aan hek

Zandloperquilt

Op nieuwjaarsdag nam ik een zandloperquiltje mee op een wandeling. Twee pony’s komen kijken wat ik aan hun hek heb gehangen. Beetje ongebruikelijk om in de winter net te doen of het lente is. Hoe zit het met die vier seizoenen?

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.