Alle blogjes van de maand: november 2016

Ariadnes jaargang 1972

Jaargang 1970 van Ariadne begon met een jubileumnummer en daarna volgde een jaargang met een vrolijke seventy-mix: een afwisseling van degelijkheid en speelsheid.

Lees verder »

Boekenserie Creatief Handwerken

Boekenseries compleet maken is leuk: telkens weer een deel tegenkomen! In deze boeken uit de negentiger jaren wordt een overzicht gegeven van (verbluffende) handwerktechnieken uit vroeger eeuwen, die nu weer teruggekeerd zijn.

Lees verder »

Ariadnes 1992

In 1992 liep het Ariadne-tijdschrift-tijdperk ten einde. Er had nog een accent-verschuiving plaatsgevonden naar ‘wonen’ en ‘decoratie’ en ’trends’.

Lees verder »

Streepjes borduren

M’n dochter schreef een proefschrift en gaat bijna promoveren!
Vele stappen en streepjes hebben geleid tot dit bijzondere resultaat. Ik laat de kleurtjes van haar uitnodigingen terugkomen in een borduurwerkje.

Lees verder »

Encyclopedie Dillmont

Waar haalden vrouwen honderd jaar geleden hun patronen uit voor de verfijnde handwerkjes die ze maakten?
Veelal uit de Encyclopedie van Therèse de Dillmont.

Lees verder »

Borduurpatroontjes voor kerst

Borduurpatroontjes als afspiegeling van hoe er tegen kerst wordt aangekeken: kerstboompjes en kerstmannetjes, kerstrandjes en kerstkransjes, kersthuisjes en kerstkruisjes, kerstballetjes en kerstgevalletjes. En een kerstkindje.

Lees verder »

Burda Plezier met handwerken

De tijdschriften van Burda stonden bekend om degelijkheid en duidelijkheid. Maar ook om hun mooie en modieuze patronen. Nou ja, de mode is wel weer veranderd, maar in deze tijdschriften is nog genoeg moois te vinden!

Lees verder »

Eeuwigheidszondag

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden de overledenen herdacht en in het bijzonder degenen die in het afgelopen jaar zijn overleden. Hun namen worden genoemd.

Lees verder »

Ariadne jaargang 1971

In 1946 begon uitgeverij ESKA (Stille Kracht) met het uitgeven van een Maandblad voor Handwerken. Zo kort na de oorlog was er grote behoefte aan ideeën om met schaarse middelen en materialen toch iets te maken. Het Maandblad groeide mee met het economisch herstel en werd later “Ariadne”. In 1971 verscheen het 300e nummer van dit geliefde handwerkblad.

Lees verder »

Quilt Growing steps

Voor mijn dochter maakte ik lang geleden een quilt die de titel kreeg: Growing steps. Het eind van haar lange studie (met heel veel groei-stappen) is in zicht.

Lees verder »

Bandweefsel uit Mexico

Het leuke kleine tasje met het bijzondere bandweefsel blijkt te zijn gemaakt in Mexico. In één van de eerste nummers van Handwerken zonder Grenzen staat de techniek beschreven.

Lees verder »

Zware boeken voor zwar(t)e jongens

Over de kleur van zwarte Piet is nu al wel genoeg gepraat. Ik wou het nu eens hebben over de dráágkracht van zwarte Piet. Zijn die Pieten wel in staat om ook wat zwáre kadootjes te sjouwen? Een aantal zware handwerkboeken om hen te testen.

Lees verder »
Stempel Margriet Tweedehandswerk

Veilige website!

Vanaf nu heb ik een certificaat en is mijn website extra beveiligd!
Alles is omgezet van http naar https. Dat kun je zien aan het groene slotje in je webbrowser.

Lees verder »

Naaidozen

Je kunt je naaispulletjes overal wel in bewaren. Maar een retro naaidoos van hout, riet of plastik is leuker!

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.