Muziek in zwart wit

mBorduurpakketje zwart wit
We gingen naar een uitvoering van Porgy and Bess. Het muziekstuk werd gecomponeerd door Gerswin. Het wordt niet zo vaak uitgevoerd want er is een heel symfonie-orkest en een groot koor voor nodig. Het verhaal speelt zich af in de zwarte gemeenschap in het Amerika van de jaren 30. Toen de dirigent opkwam, kreeg hij een luid applaus en ik vond dat hij er schitterend uitzag in z’n rokkostuum. Daarna kwamen de solisten en die zagen er ook zwart-wit-prachtig uit! Ik mijmerde nog even over de indrukwekkende geschiedenis van onze kleding. Telkens nòg weer een verandering, nog weer een aanpassing, een verfijning. Totdat er een kledingstijl was ontstaan die mannen en vrouwen in al hun glorie op een podium laat schitteren. Als je bij zo’n concert bent en je ziet die solisten en musici en dirigent, die zich jarenlang hebben bekwaamd om zo’n hoog niveau te bereiken, dan kom je onder de bekoring van wat mensen kunnen presteren. En zulke feestelijke zwart-wit kleding hoort daar dan ook helemaal bij.

Thuis vond ik nog dit leuke zwart-wit borduurpakketje. En een plaatje in het boekje waar ik vanmorgen over schreef.

Bewaren

Bewaren

2 reacties op “Muziek in zwart wit”

  1. Leuk die patroontjes, ik heb er zelf ook en gebruik ze om een tafelkleed te borduren met enkel (delfts) blauwe kleuren, het is wel een jarenproject, maar het resultaat is nu al leuk.

    1. Dapper om zo’n meerjarenproject te beginnen! Maak je ook wat tussen-fase-foto’s?
      Juist voor zo’n langlopend project is het leuk om later nog eens te zien hoe je er mee bezig was, in welke entourage en zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013