Alle blogjes van de maand: november 2015

Boeken Alles over Handwerken

Alles over handwerken

In het oranje vintage retro boek “Alles over handwerken” staan heel veel half-vergeten handwerktechnieken beschreven die nu weer in de belangstelling staan.

Lees verder »
Boekjes ik leer breien

Ik leer breien – Give away

Deze leuke kleine boekjes zijn representatief voor ‘Ik leer breien’ in vroeger tijden en nu!
Terwijl ik ermee bezig was, dacht ik: ik wil ze wel weggeven!
Met m’n blog ben ik ook alsmaar bezig met boekjes en handwerken van ‘vroeger en nu’.

Lees verder »
Collage handwerken in Tweedehandswerk shop

Black Friday op mijn tweedehandwerk-shop!

Vandaag is het Black Friday! En mijn blog en shop bestaat twee jaar! Op alles in mijn shop krijg je daarom drie dagen lang 20 procent korting! Veel snuffelplezier toegewenst bij het kijken naar mijn tweedehandsboeken en spulletjes!

Lees verder »
Gebloemd tasje aan hek

Tasjes vol ideeën

Nog maar één maand en dan is het voor winkels en markt-verkopers verboden om plastik tasjes mee te geven. Wat een mogelijkheden voor handwerkliefhebbers om onze liefde voor textiel nu ook economisch relevant te maken!

Lees verder »
Tapisserie the Angelus Millet

Thanksgiving met schilderijen van Millet

Op de vierde donderdag in november wordt door heel Amerika thangsgiving gevierd.
De schilder Millet schilderde in de tijd van het Realisme twee werken die wel iets weergeven van de plattelandsgewoonte om te danken voor de oogst. Van deze schilderijen werden tapisserie-copieën gemaakt.

Lees verder »
Gehaakt tasje bij auto wasstraat

Ginko Biloba: de levensboom

Preparaten van de Ginko Biloba (ook wel de levensboom genoemd) helpen goed tegen gehoorproblemen en ouderdomskwalen. Dankzij Ginko Biloba durfde ik het vorig jaar aan om mee te gaan naar een wasstraat zonder bang te zijn voor de herrie.

Lees verder »
Acht boeken over kant

Boeken over kant

Uitgeverij Terra in Zuthpen gaf dertig jaar geleden een mooie serie boekjes uit over kant en ik kan nu acht verschillende delen laten zien. Maar ondanks al die kennis in die boekjes: ik zou niet wéten welke kant ik vandaag in het Catharijneconvent zag…..

Lees verder »
Boek Knit and Crochet combined

Haken en breien met Wibrawol

Deze zomer haakte ik drie stola’s met wibrawol, en m’n blogjes daarover werden het meest-gelezen. Nu liep ik (gewoon, zomaar) even een wibra-winkel binnen, en voordat ik het wist stond ik met drie nieuwe Fenna-bollen weer buiten. Het is gewoon zulk mooi garen, en het begon toch weer te kriebelen om wat te haken.

Lees verder »
Macrame boeken en macrame kussen

Macramé kussen en boeken

In één van m’n macramé-boeken staat beschreven hoe je een kussen kunt maken om je macramé-werk op vast te zetten. Het moet vooral flink zwaar zijn. Een handig hulpmiddel.

Lees verder »
Boeken over merk en stoplappen

Merk- en stoplappen: Door mijn gedaen

Niet al te blij zijn als je deze foto ziet: deze boeken zijn helaas niet meer bij mij te koop en ergens anders ook niet meer. De boeken “Door mijn gedaen” zijn boeken voor liefhebbers van merk- en stoplappen.

Lees verder »
Antiek borduurwerkje

Goud borduren

Na een mooie zondag moet ik eerst even op gang komen, dus niet zoveel tekst vanmorgen. Maar wel een stralende zonsopgang! Hopelijk bij jullie ook: fijne dag!

Lees verder »
Hek bij landgoed Voorstonden

De mensen van voorbij, zij zijn met ons verweven

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar wordt op veel plaatsen een nagedachtenisdienst gehouden voor degenen die in het afgelopen jaar zijn overleden. Want:
“De mensen van voorbij, zij blijven met ons leven.
De mensen van voorbij, zij zijn met ons verweven.”

Lees verder »
Spoonflower designs van Karinka

Persoonlijke stoffen laten drukken via Spoonflower

Via “Spoonflower” kun je stof laten afdrukken die helemaal naar eigen smaak en wenss is aangepast! Er wordt precies afgedrukt waar je naar vraagt, en dat kunnen ook kleine hoeveelheden zijn. Superleuk als je bijvoorbeeld één meter stof wilt voor een speciale toepassing. Helemaal persoonlijk!

Lees verder »
Oude ansichtkaart Spakenburg

“In ’t zonnetje buiten”

In november nog even denken aan ‘vroeger’. Zowel vroeger als: “toen het zomer was en de zon zo lekker scheen”‘. En als “vroeger toen ze buiten op de stoep met de hele familie aan het breien waren”.

Lees verder »
Gehaakt tasje

Over reacties die ik krijg op mijn blog

Dit tasje is een erfstuk van m’n handwerktante. Ik nam het mee en neem het nog steeds vaak mee. De afwerkrand is gehaakt met hele kleine en strakke ‘vasten’. Verder gaat dit blogje over de reacties die ik krijg op m’n blog en wat ‘wegversperringen’ daarbij.

Lees verder »
Nijntje borduurwerkjes

Nijntje in Utrecht

Nijntje bestaat 60 jaar en daar wordt in Utrecht flink wat aandacht aan besteed. Op verschillende plekken in de stad kun je metershoge beelden tegenkomen van het wereldberoemde konijntje. En natuurlijk is Nijntje ook een heel leuk borduur-onderwerp.

Lees verder »
quiltje log cabin op tuintafel met digitalis

Bijpraten op een mooi plekje

Spontane gesprekjes waarbij we even kunnen vertellen wat ons dwarszit: dat hebben we als vrouwen nodig.
En soms werkt het uit om even op een rustig plekje te zitten. Even het meeleven van de ander ervaren. Dat doet goed.

Lees verder »

Groente en fruit geborduurd thanksgiving

Groente en fruit zijn fantastisch om te eten! Ik werd weer bepaald bij deze rijke bronnen van vitaminen en mineralen. Maar de opbrengst van het land zijn ook prachtig om te zien! En om bijvoorbeeld te schilderen; dat deden ze ver voor de middeleeuwen al. Of kunstenaars graveerden druiventrossen en granaatappelen in steen of hout.

Lees verder »
Anker borduurpatronen

Anker borduurpatronen

Anker borduurpatronen bevatten een inlegvel waarmee je zelf het patroon op de stof kon strijken. Voor makkelijk borduurplezier met stijlvolle bloemen en versieringen.

Lees verder »
Paadje bij Tolzicht

Weemoed bij een rood kleed

We liepen nog eens langs het plekje waar m’n schoonmoeder heeft gewoond. En ik dacht terug aan twee jaar geleden, toen de bomen vóór haar apartement ook zo mooi verkleurd waren. Ik was bij haar op bezoek geweest en had haar mijn kleed laten zien. En na afloop legde ik dat kleed even op de grond op de rode bladeren van de Acer.

Lees verder »
kleed giraffe en ministeck olifant

Voorbedrukt stramien

In een achterafwinkel kocht ik twee jaar geleden bij één van de laatste leveranciers een groot stuk stramien. Ouderwets of niet: ik wilde nog eens een keer zoiets maken!

Lees verder »
Twee posters borduurmotiefjes

Twee posters borduurmotiefjes

In de tachtiger en negentiger jaren werd er ook veel geborduurd. En af en toe hadden de grote tijdschriften zoals Ariadne, Libelle en Margriet een extraatje, zoals deze borduurposters. Wie herkent ze nog?

Lees verder »
ons wandkleed met tekst Leer ons alzo onze dagen tellen

Ons wandkleed: betekenis van de tafereeltjes

Voor de vorige generaties handwerksters was “Ons Wandkleed” heel bekend. Deze zomer sprak ik iemand die vroeg of ik de betekenis wist van de maand-tafereeltjes. Ik heb de oude Elisabethbode gevonden waar deze betekenissen allemaal in staan en die geef ik nu door.

Lees verder »
Borduurpatroon Beatrix Potter

De dierenwereld van Beatrix Potter

Als je iets groots wilt borduren, is het fijn als je ook een groot en duidelijk patroon hebt. Expres deze foto zo gemaakt: het A5 voorbeeld verdwijnt zowat tegen de achtergrond van het grote patroonvel.

Lees verder »

Ontmoetingen in Utrecht

Lang geleden gaf ik m’n nichtje wat materiaal om een kussen te borduren. Nu is ze allang volwassen en zocht ik haar op. En ik zag ook het kussen weer terug.

Lees verder »
Twee oude babymutsjes

Schattige oude babymutsjes

Vroeger werden er niet zoveel foto’s gemaakt van baby’s en ik kan me voorstellen dat moeders dan maar zo’n mutsje bewaarden van hun schatjes. Deze twee mutsjes zijn oud en misschien wel antiek.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.