Handwerkencyclopedie in de week van het oude boek

Boek de grote handwerkencyclopedie
Deze week is de week van het oude boek! Op allerlei manieren zoals lezingen en presentaties wordt er aandacht gegeven aan ‘het oude boek’. En daar kan ik mooi bij aansluiten, want ik doe met mijn website niks anders dan oude boeken onder de aandacht te brengen. Ik heb zelf een hele collectie oude handwerkboeken, want die spaar ik al m’n hele leven. En twee jaar geleden kwam ik op het idee om nog meer te verzamelen en die ter verkoop aan te bieden. Eerst aarzelend, want zouden mensen ècht wel oude boeken van mij willen kopen? En inmiddels wat meer zelfverzekerd: “Ja, en het is nog leuk ook!”

In deze novembermaand blik ik af en toe wat aan terug op mijn blog, en vandaag doe ik dat aan de hand van deze Grote Handwerkencyclopedie. Het is precies een jaar geleden dat ik die in mijn shop plaatste, maar niemand heeft hem nog ‘ontdekt’. Oftewel, hij is nog te koop. En nu is het wel grappig om de beschrijving nog eens na te lezen die ik er vorig jaar bij plaatste. Dat kun je zelf ook doen in de shop bij dit artikel.

Ik benadrukte dus toen ook al de leuke retro-invalshoek. En ik schreef: “Als dit boek in onze tijd uitgegeven zou worden, dan zou het een heel duur boek zijn”. En: “De opmaak is wat gedateerd, maar de inhoud nog steeds zeer informatief.” En dat is nu – nadat zòveel mensen het afgelopen jaar met handwerk bezig zijn gegaan – nog véél interessanter! Want dit boek staat boordevol informatie over heel veel handwerk-onderwerpen.

En als ik echt even helemaal over de top ga, dan zeg ik: Zo’n retro-bloemetje (Cyclaam) kun je nu weer in elke supermarkt kopen, maar voor zo’n prachtige oude retro-handwerk-encyclopedie: daarvoor kun je bij mij terecht!

Boek de grote handwerkencyclopedie

15 reacties op “Handwerkencyclopedie in de week van het oude boek”

  1. Ter informatie van anderen: Mieke heeft even voor me uitgeprobeerd of ze ingelogd blijft als ze op m’n blog blijft. Dat is dus wel het geval, en dan werkt het prima om reacties te geven.
   Maar als je afsluit, en daarna opnieuw op m’n blog komt en een reactie wil geven, dan moeten opnieuw de gegevens worden ingevuld. Wat natuurlijk vervelend is want die horen ‘te blijven staan’.
   Hebben anderen dit probleem ook?
   Meld het gerust, want we proberen het probleem in kaart te brengen. En op te lossen natuurljk.

   1. Als ik nu reageer, gaat het goed, want ik klik op beantwoorden en vervolgens komen direct mijn gegevens weer tevoorschijn. Ik blijf altijd aangemeld met telefoon, dus…

 1. Hoi Margriet.

  Wat leuk om m,n eigen boek op jou site te zien staan .Wanneer ik dat heb gekocht of ergens bij gekregen dat weet ik niet meer.Veel gebruikt toen de kinderen klein waren en ik alle kleren zelf maakte.Maar dat is nu niet meer zo.zij hebben nu zelf al kinderen.En ik ben al 70 jaar .
  Het is een mooi naslag boek om in te kijken. En voor jonge naaisters een grote hulp.
  Fijn weekend vr groet van Hiltsje.(fries).

  1. Ha fijn, een extra aanbeveling voor dit boek! Ik vind het zelf een heel mooi naslagwerk waar veel gedegen informatie in staat. Ik hoop inderdaad dat jonge naaisters en borduursters hier ook weer wat aan hebben.

 2. Dit boek staat ook in mijn kast. Ik kreeg het ooit als sinterklaascadeautje van schoonmoeder.
  Zij vond het altijd leuk om cadeautjes te geven waar “je nog iets aan hebt”.
  Ze vond het mooi om mij te zien handwerken. Ze zei altijd: “als jij er later niet meer bent zijn je handwerken er nog….van mij is er niets”….
  daarbij haar kinderen vergetend.

  Van een ding heb ik wel spijt. Er staat een gobelin in van een harpspeler. Het patroon daarvoor kon je bestellen maar heb ik nooit gedaan.
  Had ik wel moeten doen.
  Ook al weer weg-is-pech!

  groetjes Ine

  1. Wat een leuke herinnering aan een Sinterklaas van lang-geleden. Lief van je schoonmoeder om dat boek aan je te geven. En wat een geweldige gedachte van jou: haar kinderen zijn natuurlijk het belangrijkste wat ze heeft nagelaten!

   Het patroon van de harpspeler is denk ik wel door heel veel anderen besteld, want ik ben dat gobelin vaak tegengekomen. Mijn moeder heeft er ook nog één hangen en daar zal ik eens een foto van maken. Maar het patroon ben ik nog nooit tegengekomen, maar wie weet vind ik dat ook nog eens.

   1. In jouw winkeltje had ik al eens naar dat patroon gezocht Margriet.
    In die tijd vond ik het wat te modern naar mijn smaak…ik was meer van de bloemen en landschappen.
    Maar sinds ik zelf een harp bespeel (poging doe tot) krijgt dat schilderij ineens charme.
    En dus de gedachte “had ik maar…”

    fijne zondag Ine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013