Alle blogjes van de maand: augustus 2017

Sits in museum Dokkum

Bedrukte katoenen stoffen werden uit India gehaald en werden hier heel populair. In Friesland is in meerdere musea aandacht voor de sits-geschiedenis en de kleding die ervan werd gemaakt.

Lees verder »

Kralenbeursjes breien

Kralenbeursjes waren een onmiskenbaar onderdeel van de kleding in vroeger tijden. De kunst is nog niet verloren en ze worden nu ook weer gebreid.

Lees verder »

Cantecleer hobbyboekjes

Acht boekjes uit de serie Cantecleer-hobbyboekjes. Het was een grote serie hobbyboekjes, maar alleen boekjes die wat met handwerk te maken hebben plaats ik in m’n shop.

Lees verder »

Geborduurd paardenhoofd

Er zijn therapieën ontwikkeld waarbij paarden worden gebruikt om emoties van cliënten te ‘spiegelen’. Maar daar zijn ook weer kritische geluiden over. Hoe dan ook: wie weet wil een paardenliefhebber een tas maken van dit mooie borduurwerk.

Lees verder »

Pauw in filethaakwerk

Trots als een pauw: dat kun je zijn als je iets bereikt hebt of je wilt gewoon iets laten zien wat je in huis hebt. Je steekt gewoon je veren omhoog en vangt graag een paar bewonderende blikken op.

Lees verder »

Flora en fantasie

We krijgen nooit genoeg van bloemen! Bloemen zijn een onuitputtelijke bron voor uitingen van creativiteit en het toevoegen van schoonheid.

Lees verder »

Atlas Blaeu: Venster op de wereld

In Enkhuizen hebben we een originele atlas van Blaeu ingezien! Op sommige plaatsen in de atlas zijn aan de randen tekeningen aangebracht van de streekdracht van de beschreven landen en gebieden. Daar was men toen ook al heel erg in geïnteresseerd.

Lees verder »

Ver weg kijken

Nederland heeft mooie oude kerken. De Westerkerk in Enkhuizen behoort tot de top 100 van de mooiste rijksmonumenten. Vroeger vaak langs deze kerk gelopen; nu is de kerk gerestaureerd en het bezichtigen waard.

Lees verder »

Wat ouderen kunnen borduren

Bij het ouder worden willen sommige oudere dames graag blijven borduren, maar het hoeft niet meer zo gedetailleerd als vroeger. En liever ook geen materiaal meer bijkopen, maar alle eigen restjes opmaken. Dat geeft voldoening.

Lees verder »

Koffie op de antiekmarkt

Dat is frappant: op de antiekmarkt ontmoette ik een bloglezeres die net een vraag had gesteld. Ik had al geantwoord met een extra blogje, maar we gingen natuurlijk ook nog even samen koffie drinken!

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.