Alle blogjes van de maand: december 2013

Geborduurd kleedje met kerstklokken

Alvast oud en nieuw

In de aanloop naar oud en nieuw wordt er al veel geknald. Het geluid van kerstklokken klinkt heel wat beter. Op deze foto wordt ‘oud’ en ‘nieuw’ op passende wijze uitgebeeld.

Lees verder »
geborduurde lopers met kerstmotieven

Kerstlopers

Na de kerst zijn er nog maar een paar dagen over van het jaar, en lopen of snellen we met z’n allen naar dat einde. Mijn verzameling ‘kerstlopers’ startte toen ik als kind een klein kerstlopertje borduurde. Ik heb het altijd mooi gevonden om een smalle strook stof te borduren met wit op rood, of

Lees verder »
Twee handwerken met honden

Therapeutische tas

Nadat ik naar de dokter was geweest vanwege een hondenbeet, naaide ik een tas. Ik had het even nodig om achter de naaimachine te zitten.

Lees verder »
Kerstkleedje in Mola-techniek

Kerstkleedje in Mola

De eerste keer dat ik een werkstuk zag in de Mola-techniek bleef ik er een flinke tijd op staren. “Wat is dit nou?” en: “Hoe doen ze dat?” De detail-foto laat zien hoe het werkt: Op een ondergrond worden stukjes stof geappliceerd met gebruikmaking van de uitsparingstechniek.

Lees verder »
Borduurwerkje van lakei en Kleermakerij

De Kleermakerij

Niet alleen mooie plaatjes en nostaligsche borduurwerkjes: tijdens het Dickens-festival wordt deze kleding weer gedragen.

Lees verder »
Schilderij schaatsen

Schilderij Schaatsen

December zette in met een paar uren stralende zonneschijn. IJsbanen wachten niet tot het vriest en hebben andere manieren om mensen alvast wat winterpret te bieden. Ik las dat die banen nu weer worden klaargemaakt of al zijn. Maar hopelijk straks misschien ook weer het echte winterwerk! Met dit schilderij wordt december in ieder geval

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.