Patchwork in Parijs

Patchwork sterren bij IJffeltoren

Gaat er nog iemand naar Parijs met vakantie? Je zou na afloop van je trip de Eiffeltoren kunnen borduren. Of Moulin rouge. Of de Arc de Triomf.
Als je daar zin in hebt. Ik heb een leuk boekje met kruissteekpatronen voor al die Boekje Paris Korstingbekende Parijse gebouwen. En als ik weer terug ben van mijn vakantie, dan kan ik dat opsturen.

Een paar jaar geleden ging ik ook eens naar die Franse stad. Toen had ik nog geen handwerkblog, maar ik was al wel zo gek dat ik overal mijn handwerkjes op en aan wilde hangen. Ik had een klein lopertje meegenomen (dat nam niet zoveel ruimte in) en dat wilde ik ophangen aan beroemde bouwwerken.

Ik denk dat veel city-trippers het wel herkennen: als je in zo’n wereldstad bent, met zóveel wat je wilt bekijken, dan moet je het slim aanpakken. Van te voren de route bepalen, beslissen wat je gaat zien en wat je overslaat. Goede schoenen aan en einden lopen. En héél veel prachtige gebouwen en kunst zien. Ik weet nog dat we de Eiffeltoren voor het eind van de dag hadden bewaard. Dat kwam het beste uit met de aansluiting naar het hotel. We konden niet meer naar boven, maar we vonden het wel best: we hadden genoeg gezien. Daar zaten we aan het eind van een warme dag nog een tijdje op het gras. En we verbaasden ons over de grote groepen mensen die dat ook deden. Gewoon op het gras zitten en een meegenomen fles wijn drinken. En toen gingen de lichtjes van de beroemde toren flikkeren. Gejuich onder het publiek. Maar ik had geen tijd om mee te juichen, want ik wilde een foto maken precies op het moment dat de lichtjes aan waren. Gelukt! Mijn stralende-sterren-quiltje tegen de achtergrond van de flikkerende Eiffeltoren-lichtjes!

Ik denk dat ik toen al de smaak te pakken had van handwerkfoto’s maken op gekke plekken. Maar wie er van houdt om die beroemde gebouwen te borduren, kan teruggaan op een nog veel langere traditie: dit boekje Paris i korssting is al in 1961 verschenen.

 

Patchwork sterren in Parijs

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013