Borduurband als bedankje

“Wat heb je daar voor leuks?” vroeg ik aan mijn bezoekster uit Engeland (die al voor de vierde keer bij me op bezoek was). “O, gewoon een boekenlegger”, zei ze. Ik was gelijk geïnteresseerd, want ik dacht aan mijn eigen rollen met band. Die lagen te wachten tot een leuk ideetje. Ik zei dat ik dit patroon nog nooit eerder had gezien, maar toch was er iets van herkenning. Ze had zelf wat figuurtjes van Mies Bloch bij elkaar gesprokkeld. Zij heeft vroeger veel van die typisch Hollandse tafereeltjes ontworpen en daar kun je dus ook heel makkelijk wat uit halen; je hoeft niet gelijk het hele grote patroon te volgen.

Het idee was geboren, en terwijl m’n bezoek er nog was ging ik mijn rollen band tevoorschijn halen. Met het leuke kleine langwerpige borduurwerkje midden op de foto. Dat voorbeeld dient als idee, want op zo’n klein stuk band kun je dus van àlles borduren!

Later zocht ik nog zelf iets langwerpigs uit eigen voorraad. Een bloem, die kan ook heel mooi uitkomen op zo’n smal stukje band.

Vorige week begon ik er al mee om een stukje band bij te sluiten bij een paar bestellingen. In eerste instantie wilde ik dit alleen bijsluiten voor vaste klanten, en toevallig had ik juist vorige week wat bestellingen van handwerksters die al wat vaker bij me hadden besteld. Het staat gelijk leuk, zo’n stukje band.
Ik besloot het ook bij te sluiten bij specifieke boeken zoals het boek Randen Borduren. Daar weet iemand die dat boek besteld heeft vast ook wel een toepassing voor.

Misschien dat ik later nog m’n andere rollen ook ga gebruiken, om stukken af te knippen om bij te sluiten. Er zijn toepassingen genoeg voor te bedenken voor z’n stukje band. Het mooie hiervan is dat je de zijkanten niet hoeft af te werken, en dat alles wat je erop borduurt mooi uitkomt.

Vandaag ging ik weer verder met het bijsluiten van een stuk band bij een bestelling. Zo’n stukje band  is ook heel geschikt voor het borduren van iets kleins, zoals een kerstboompje. De ingeweven rand geeft aan alles wat je erop borduurt gelijk een mooie uitstraling.

Het is dus een ‘bedankt-voor-je-bestelling’ aardigheidje. Ik ben benieuwd wat erop geborduurd gaat worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.