Tien jaar Tweedehandswerk!

Tweedehandswerk bestaat vandaag tien jaar!
Ik heb èlke dag geblogd over handwerk en nooit een dag overgeslagen.
Ik heb een grote webshop gevuld met duizenden tweedehands handwerkboeken en honderden oude handwerken.
Ergens in deze periode dat ik hiermee bezig was, kwam het woord ‘circulaire economie’ opzetten. Daar was ik dus ook mee bezig: de waarde zien van oude boeken en handwerken, en eraan bijdragen dat ze weer bij andere liefhebbers terechtkwamen.
En intussen zelf ook genieten van het doorbladeren of genieten van al dat oude spul.

Tien jaar lang ben ik hier elke dag mee bezig geweest. Dingen uitgezocht, foto’s gemaakt, blogjes geschreven, mailtjes beantwoord, bestellingen opgestuurd.
Het was een verrijkende, interessante en voldoening gevende bezigheid.

Via het archief kun je al mijn oude blogjes nog terugzien. Het zijn er bijna achtduizend!

11 gedachten over “Tien jaar Tweedehandswerk!”

 1. Van harte gefeliciteerd met je 10 jarig bestaan. Ik hoop dat je er nog 10 jaar aan vast mag plakken… want zoals anderen ook al zeggen “het is steeds weer een gelukje om je blog te lezen maar vooral om je foto’s te zien”.

 2. Lieve Margriet, van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum van Tweedehandswerk.
  De winkel, de website en de vele leuke en interessante blogjes. Iedere keer kan ik genieten van je blogjes, de borduurwerken die je laat zien en vooral de leuke foto`s die je er dan bij doet, vooral als je een tripje heb gemaakt naar het buitenland of naar een stad of museum hier in Nederland, er is altijd iets te zien. Ik hoop dat je nog lang door mag gaan, want tweedehands boeken, handwerken etc. ze zijn belangrijk voor mensen, het zijn de herinneringen van toen, aangevuld met jouw blogjes.

 3. Van harte! En mijn complimenten voor al dit werk, elke dag toch weer. Dat doen niet veel mensen je na. Ik heb met bewondering de collages van afgelopen dagen doorgenomen en wat er toch door je handen is gegaan. Van mij mag je trouwens best een keer een boek oid een 2e keer behandelen; al lees ik je blog al een paar jaar, ik weet echt niet meer of je iets nu al wel of niet hebt besproken. Maar het lezen blijft toch regelmatig een soort Memory Lane, en anders een inspiratie om weer wat te gaan doen (al is het om iets uit de voorraad te halen wat daar zo half vergeten ligt).

 4. Wat fijn om te lezen over je “verrijkende, interessante en voldoening gevende bezigheid” van de laatste TIEN jaren. Je hebt namelijk letterlijk elke dag een blogje, maar vaak meer dan één, geplaatst! Maar ook een hele ‘business’ ontwikkeld met doorloop van boeken en andere benodigdheden om handwerken te belichten en te stimuleren. Mijn bewondering heb je! Je hebt zelf veel geleerd en dat geef je iedere keer weer door met woord en beeld, met vaak een onverwachte en interessante link naar iets actueels, of iets historisch. Dus we hebben allemaal mee-geleerd, dankjewel!
  Ik wens je een goed vervolg toe, met weer voldoening en verrijking, voor jezelf en voor ons als lezers.

 5. Voor Margriet,geef je zelf maar een grote pluim.Zo langzamerhand weet je hoeveel mensen dagelijks even uit de hectiek zijn.Dan is de wereld mooi en jij kleurt hem een beetje mooier.

  1. Van harte gefeliciteerd, Margriet, met deze mijlpaal. 10 jaar lang èlke dag bloggen is een enorme prestatie! En je blijft enthousiast en over lopen van de ideeën. Echt heel leuk. Je blogjes zijn altijd weer interessant om te lezen. Met name als je ergens bent geweest of iets uit de actualiteit belicht.
   Ik wens je toe dat je nog lang mag doorgaan en er veel plezier aan blijft beleven.
   Lieve groet.

 6. Gefeliciteerd met je 10-jarige blog. Ik lees graag je blogjes en vind het leuk, hoe je de mooie handwerken op de foto zet. Ik hoop, dat je nog lang doorgaat met bloggen.

 7. Gefeliciteerd Margriet, ik vind het een hele prestatie om 10 jaar lang iedere dag te bloggen. Het is altijd leuk en interessant om je blogs te lezen. Ik hoop dat je het nog een poosje volhoudt.

 8. Beste Margriet,
  Met veel plezier lees ik altijd je mail. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik ben ook een fervent handwerkster en heb nog veel oude tijdschriften en patronen. ik ben nog steeds op zoek naar het groot patroon van de eekhoorn van Thea Gouverneur. Mocht iemand het pakket gemaakt hebben en het patroon willen
  afstaan houdt ik mij aanbevolen.

 9. Marja Leijtens-Smit Roeters

  Margriet gefeliciteerd met je tienjarig jubileum, ik weet zeker dat vele handwerk liefhebbers genieten van je blog. We zullen elkaar weer zien tijdens het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds waar ook wij ons steentje bijdragen aan de circulaire economie en jij je collecte kan gaan aanvullen. Groet van Marja Leijtens-Smit Roeters organisator van het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.