Een handwerkje in de omgeving van waar je het hangt of neerlegt

Iets heeft altijd effect op iets anders.
Ondergrond heeft effect op wat erop ligt.
En of handwerkjes wel of niet tot hun recht komen wordt mede bepaald door waar je het neerlegt.
Ook afgelopen jaar merkte ik dat weer bij het maken van m’n handwerkfoto’s: de ondergrond heeft invloed op hoe je het handwerkje ziet.
En dat laatste kan ook nog eens heel persoonlijk zijn. Hier legde ik een oud kleedje van lintkant neer op een oud foto-plakboek wat van mijn schoonmoeder is geweest. In haar handschrift staan nog de korte foto-beschrijvingen, maar de foto’s zijn eruit gehaald. Zo’n oud plakboek heeft ook een bepaalde charme en uitstraling. Van dingen die voorbij zijn gegaan. En dus een effect op het oude kleedje wat ik erop legde.

Als ik een handwerkje opstuur, nadat het is besteld, dan weet ik dat het in een heel andere context terechtkomt. In iemand anders’ huis. Op een tafel of op een kastje, aan de muur of op een bank. In een heel andere setting dan de mijne. En daar ben ik dan soms best benieuwd naar, hoe het ergens anders dienst gaat doen. Bij mijn tien-jarig-blogbestaan vroeg ik of mensen die wat bij mij hebben besteld misschien eens een foto wilden sturen van hoe zij het handwerk gebruiken. Daar kreeg ik een paar reacties op, waar ik blij mee was. Voor mij was het heel leuk om te zien hoe het handwerkje (wat ik natuurlijk direct herkende) nu ergens anders lag of hing of stond. Ik kreeg bijvoorbeeld een foto van een oud merklapje, wat iemand had laten inlijsten en nu hing het in haar merklappen-collectie aan de muur. Dat vond ik echt leuk om te zien!

Dus als anderen die dit lezen misschien tijd hebben om één dezer vrije dagen een foto te maken van iets wat uit mijn shop kwam: ik hou me aanbevolen!
Het gaat bij die foto dan niet in de eerste plaats om dat handwerkje nog eens te herkennen, maar om het te zien in die andere context, dus met iets van de omgeving er ook bij. Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.