Bollendak en bloemenpak

Na het blogje van vanmorgen (met foto’s van m’n sjaal tijdens een wandelingetje in de buurt) trok ik m’n winterjas aan, liep naar het station en nam de trein. In Utrecht stapte ik weer uit. Het nieuwe bollendak van Hoog Catherijne had ik nog niet gezien. Wat mooi! En met een laagje sneeuw erop nòg mooier!

Nu liep ik over de Oudegracht. O, dat is tè leuk, daar moet wel even een foto van. De parasols hebben dezelfde kleuren als m’n sjaal.

Gister had ik een mailtje gekregen van een bloglezeres, en zij was niet de eerste die het aan me vroeg: Wist je dat er een mooie tentoonstelling is in Utrecht? Dat laatste mailtje gaf de doorslag, en op de laatste dag van deze tentoonstelling ging ik kijken. Dus nu maakt het ook niet meer uit of ik gelijk erover blog, want na vandaag kun je er niet meer heen, en dus bewaar ik m’n verslag tot maandag. Hieronder alvast een foto die een verklaring is van de titel van dit blogje: rijk geborduurde robes werden honderden jaren geleden aan de kerk geschonken. Van de kostbare stoffen met o.a. weelderige bloemen, werden paramenten (liturgische gewaden) gemaakt. Daar ging de tentoonstelling over. Bedankt aan meelevende bloglezeressen, die het wel weer tijd vonden voor een blogje over een mooie tentoonstelling en me dus deze tip doorgaven; ik ben blij dat ik dit kon zien vandaag.

2 gedachten over “Bollendak en bloemenpak”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.