Quilter’s feelings

Quiltje in IJmuiden
Wat zijn quilter’s feelings?
Het is het plezier om anderen te laten zien wat je gemaakt hebt, of wat je nog aan het maken bent. En om naar tentoonstellingen te gaan waarop quilts worden geshowd. En dan met elkaar je enthousiasme te delen.
Het is ook de naam van een oud boek van een oude tentoonstelling. Tentoonstellingen hebben vaak een lange voorbereidingstijd en als het dan afgelopen is…. zucht, het is weer voorbij. Soms werd of wordt er dan nog een boek gemaakt van de quilts die te zien waren. Ik plaats een mooi oud boek met heel veel foto’s van quilts in m’n shop; dit boek werd gemaakt n.a.v. de (internationale) tentoonstelling Quilter’s Feelings 1990.

Quilter’s feelings, dat zijn ook de gevoelens van spijt als je ergens nìet naar toe kunt gaan terwijl je het wèl Boek Quilters feelingshad gewild. Omdat het niet uitkomt of omdat het te ver weg is. Dit weekend wordt in Groningen het quilt-festival gehouden, en ik kreeg al een reactie van iemand anders die het ook jammer vindt dat ze daar niet naar toe kan gaan. En misschien vinden veel anderen dat ook jammer. (Gelukkig bestaan er boeken…..)

Maar nu: Quilter’s feelings, dat is ook mijn gevoel van opwinding om bijna op vakantie te gaan en om een quilt uit te zoeken die ik mee ga nemen. Ik ga heel ver weg! Eerst een hele dag in de auto en dan een hele tijd op een boot. Geen acht uur varen. Ook geen tien uur. Ook geen twintig uur. Maar liefst dertig uur! Waar zou ik dan terecht komen?

Het thema van het quilt-festival in Groningen is Flying Geese. Dat is de naam van de kleine driehoekjes die allemaal één kant uitvliegen. En ik heb zelfs nog een foto van oud flying-geese quiltje wat ik lang geleden maakte. Gefotografeerd in de haven van IJmuiden op oudejaarsdag. Maar nu is het zomer en vlieg ik zelf weg!

Quiltje Flying Geese

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 reacties op “Quilter’s feelings”

  1. Prachtig Flying Geese quiltje! Ik houd erg van fleurige stoffen op een lichte ondergrond, dus allebei de quiltjes die je hier laat zien zijn helemaal mijn smaak!
    Benieuwd waar je heen gaat varen, wel een flinke afstand zo te lezen. Maar dat zul je ons na afloop wel vertellen, lijkt me 🙂 In ieder geval veel plezier gewenst!
    Dat boek Quilter’s Feelings staat hier ook bij mij in de boekenkast, een van mijn eerste aanwinsten, en dat doe ik niet weg, leuk om af en toe weer in te snuffelen.
    Groeten van Digna

  2. Een hele fijne vakantie toegewenst!! Geniet ervan en ik zou zeggen: Vergeet alle borduurwerken maar eens even en geniet van de natuur en je man!!!

    Lieve groet van Diny.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013