Gehaakt retro rokje


Een ècht retro-rokje, reuze geschikt voor zonnige warme vrolijke dagen! Iemand bewaarde dit rokje vele jaren, maar toen kwam toch het moment om het eens weg te doen. Vroeger voor haar dochtertje gemaakt, en zòveel goede herinneringen! Maar nu kan iedereen zien hoe leuk het is. “Hoe oud zou het zijn?” vroeg ik aan de maakster. Dat wist ze niet meer, maar nu heb ik het antwoord gevonden: het patroon stond in Ariadne 1971! Het tijdschrift ligt opengeslagen naast het rokje. Wat leuk om dan na vele jaren het patroon bij het rokje te zien!
En nu zou ik denken dat dit  rokje na 45 jaar gewoon weer gedragen kan worden. Ik heb het zelf nog even geprobeerd te passen, maar helaas te klein. Het is gemaakt als kinderrokje, maar misschien past iemand met maatje 36 er ook wel in.
En de herkomst is: good old Friesland!

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Gehaakt retro rokje”

 1. Hennie de Groot

  Wat leuk om te zien! Ikzelf kreeg als 8-jarige eind augustus-begin september 1975 een eenvoudigere versie, gekocht bij de handwerkwinkel hier op de braderie. Blijkbaar een showmodel. Toen ik die naar school aanhad, kreeg ik toch een hoeveelheid negatief commentaar over me heen! Kinderen zijn echt hard. Maar de rok vond men te lang! Later bleek het de laatste zomer te zijn geweest met èchte minirokken; mijn rokje was net over de knie en dus ook geen maxi, wat wel had gekund. Dus liep ik eigenlijk voorop. Ik heb hem gewoon gedragen omdat hij zo bont was en ik had hem zelf uitgezocht. Onlangs vond ik het rokje terug en ik vind hem nog steeds leuk. Eenvoudige toeren samengehaakte stokjes met lossen in jaren 70-kleurtjes. Maar mijn dochter kreeg ik toen zij 8 was er niet in: die wil alleen een broek.
  Hartelijke groeten, Hennie

  1. Margriet Hof

   Wat een leuke herinnering! Dus jij durfde je te onderscheiden! En dat lijkt me best een hele prestatie in een tijd waarin men al gauw commentaar had op hoe je eruit zag. En ook supergoed hoe je bleef vasthouden aan je keus en de rok gewoon bleef dragen.
   Leuk ook om te lezen dat je het rokje ook zo lang bewaarde, maar wel jammer dat je dochter er niet inwilde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.