Boeken kantklossen van uitgever Terra

boeken kantklossen
Eeuwenlang heeft kant een belangrijke rol gespeeld in Europa, maar nadat er machines waren uitgevonden die ook prachtige kant konden (na)maken, leek die rol wat uitgespeeld. Maar in de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw was er een opleving en werd er weer volop met de hand geklost.
Uitgeverij Terra in Zutphen ondersteunde dat door een serie boeken die elk een apart onderwerp uit de kantwereld bespraken. Zo was er weer volop aandacht voor die oude technieken die niet verloren gingen. Er wordt nu ook weer volop geklost en wie weet is iemand op zoek naar deze boekjes.
Het boekje “Kant, rondom afgewerkt” plaats ik nu (nieuw) in m’n shop.

Nog leuk om te weten: de Duchesse-kant is als soort rond 1850 ontstaan uit oude Brusselse kanten. De hertogin (‘duchesse’) van Brabant was zeer verrukt van deze kantsoort en die is dan ook naar haar gaan heten. Tegenwoordig wordt er een tulp naar je vernoemd als je belangrijk bent, vroeger dus een kantsoort. Maar het is een leuke naam, vind ik, het geeft iets weer van de luxe uitstraling van de sierlijke en verfijnde kant. Kant is elegant.

Overigens is de serie nog veel uitgebreider, maar dit is wat ik momenteel in m’n shop heb. Ze komen en ze gaan weer, die boekjes.

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.