IJsvogel gezien! De blauwe flits, zo noem ik hem. Op een plekje midden in de stad (maar wel langs stromend water) zag ik hem. Dat betekent dat ik nu nog vaker ga uitkijken als ik daar fiets of ik hem nog eens kan spotten. Alle eerdere keren dat ik een ijsvogeltje zag weet ik nog precies. En ik blijf dan nog jà ren later als ik weer op dat plekje kom hopen dat ik het bijzondere vogeltje nog eens zie. Het geeft gewoon een kick om dit pijlsnelle en hemelsblauwe vogeltje te zien. En met deze aanleiding wat vogeltjes bij elkaar gezocht.
Het opengeslagen boek bovenin is van Eva Rosenstand. Er staan mooie, haast klassieke patronen in.
Het schellekoordje links op de foto maakte ik als kind. Gelukkig altijd bewaard. Kennelijk wilde ik al heel vroeg vogeltjes borduren.
Het boekje Gevleugelde Kruissteken is van Bini Jansen en staat vol met evenwichtige patronen voor herkenbare vogeltjes. Door mijn blog kwam ik met haar in contact en zocht ik haar een tijdje geleden op. Zij liet me zien dat dit leuke boekje vroeger ook in het Duits is vertaald: das Kreuzstich Musterbuch für Vogelfreunde.
De andere geborduurde vogeltjes zijn van een onbekende maakster en hangen hier al een tijdje op m’n prikbord.
Er zijn ook mooie borduurpatronen gemaakt die veel gedetailleerder zijn. Die werden gepubliceerd in een Permin-kalender 1982. Ik legde de bladzijde open bij de ijsvogel. In geborduurde versie kun je de blauwe flits nog wat langer vasthouden.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
2 gedachten over “(IJs)vogeltjes borduren”
Wat een leuke ‘vogeltjesblog’ !
Vanmiddag zag ik bij mijn zus een boek over vogeltjes breien !!
Gemaakt door die Noorse jongens, geweldig leuk.
Je krijgt er zo zin in om ze te breien!
Dat ene vinkje wat gebreid is, dat vind ik al een paar jaar zò schattig. Af en toe kom ik de foto daarvan weer tegen. Wel leuk dat vogeltjes nu niet alleen meer geborduurd kunnen worden, maar ook gebreid.