Heel Holland bakt – koken naar hartewens

Boekje koken naar hartewens
Heel Holland Bakt. Dat wil zeggen: een klein groepje bakt taarten voor de televisie en twee-en-een-half miljoen mensen kijken toe.
Gister was de slotaflevering van het populaire programma, waarbij de wedstrijd door Annemarie werd gewonnen.
Ik sluit erbij aan met dit leuke boekje, zonder jaartal maar toch ook niet helemaal tijdloos want voedingsinzichten veranderen. Hoewel….. het inzicht om veel suiker te gebruiken blijft wel èrg lang aanhouden….

Het leuke boekje “Koken naar Hartewens” werd uitgegeven door de Algemeen Nederlandse Vrouwen Vereniging Tesselschade, die altijd al zo goed is geweest in borduren. In dit boekje worden alle recepten geïllustreerd met leuke borduur-motiefjes van veel groente en fruit. En er is een leuke inleiding bij. Daar citeer ik wat uit:
Gezondheid: zorg er goed voor! Gezondheid is: je lichamelijk lekker voelen, niet àl te veel zorgen aan je kop hebben en er redelijk gelukkig aan toe zijn. Kortom, gezondheid is iets om goed voor te zorgen. Je kunt er weliswaar niet alles, maar toch veel aan doen.
Overvloed doet geen goed. We leven in een overvloed. Eigenlijk is ons lichaam daar helemaal niet op gebouwd. Dat heeft namelijk juist de eigenschap om in goede tijden voorraadjes aan te leggen. Die komen dan weer van pas in schrale perioden. Maar wij kennen zulke schrale perioden niet meer. De winkels liggen boordevol. Het is daarom zaak om binnen die overvoed verstandig te leren inkopen. Als ’n dagelijkse bijdrage om onszelf en onze kinderen zo goed mogelijk gezond te houden.”
Ik legde dit receptenboekje met geborduurde illustraties op een geborduurde overhanddoek en die komt ook nog wel eens in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.