Kringloopkerstspulletjes

Kringloopwinkels pakken flink uit voor kerst, en zijn de opvolgers van de tuincentra in het aanbieden van kerstschmück. Sommige winkels hebben vanaf eind oktober al een kerstafdeling, en anderen wachten tot begin december en dan is er gelijk een run op de spulletjes en dringen om het juiste balletje of belletje te vinden. Ik ging dit jaar naar een stuk of acht kringloopwinkels: vier in België en vier in Nederland. Dat was leuk!

Dit was bij de eerste, toen ik nog dacht dat ik overal foto’s van ging maken. Bijvoorbeeld van een rood geborduurd tafelkleed. Ik weet nog dat ik vroeger ook graag zo’n tafelkleed wilde borduren, maar die rode stof was heel duur. Nu kun je zulke kleden gewoon tweedehands kopen en dan fleurt hij gelijk de hele kamer op. Wel goed zoeken om een kleed te vinden zonder kaarsvlekken, maar ze zìjn er wel!

En hieronder een foto van de laatste kringloop die ik bezocht: goed zoeken of ik tussen de kabouterkitsch nog iets leuks vind.

Dit jaar ben ik op zoek geweest naar zoveel mogelijk negentiger-jaren spulletjes, gemaakt van stofjes.
Een paar keer kreeg ik in de rij te horen: wat een leuk idee, nadat iemand een blik had geworpen op mijn styropur-kerstballen.
Maar eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel gevonden. Zouden anderen ook op zoek zijn geweest naar zelfgemaakte kerst-spulletjes van stof?
Daarom verlegde ik mijn grens naar alles wat geborduurd was, ook als dat machinaal was gebeurd:

En ik besloot boompjes te gaan sparen. Van hout of gehaakt, en verder alles wat ik leuk vond:

Je komt altijd wel iets tegen wat je helemaal niet van plan was om te kopen, maar nu zit er dus bij mij een kerstbeer naast m’n computer. Bere-gezellig!

2 gedachten over “Kringloopkerstspulletjes”

  1. Nooit geweten dat de rode stof duur was. Ik heb er als kind wel eentje geborduurd (en mijn moeder de afwerking) en deze komt elk jaar op tafel. 70 jaar zo onderhand! En geen vlekken. Gewassen is ie denk ik nooit.

    1. Hallo Johanna,
      Dat is fijn dat het 70-jaar oude kleed nog steeds mooi is, en geen vlekken heeft. Ik kom deze kleden soms wel tegen dat ze helemaal verwassen zijn, of met vetvlekken die er nooit meer uit gaan. Aan de ene kant is dat prima, want een kleed is een gebruiksvoorwerp en logisch dat het dan minder mooi wordt. Maar aan de andere kant: als het heel mooi borduurwerk is, of als je zo’n kleed als kind hebt geborduurd, dan is het ook leuk als je dat kleed elk jaar weer kunt gebruiken. Dat hoeft dus niet alleen op de eettafel te zijn. Leuk hoor, dat je dat nog hebt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.