Merklapje anders

Vaste onderdelen bij een rode schoolmerklapje: een reeks randjes bovenaan, daarna het alfabet en een rijtje cijfers. Bijna altijd in rood geborduurd, en later in de tijd mocht er soms wat blauw bij. Er kwam ook volop variatie, maar dat alfabet bleef bijna altijd vaste prik. Alle letters netjes op een rijtje.

Natuurlijk heb ik ook al vaak gedacht dat ik wel eens zo’n merklapje zou willen borduren. Vroeger op school ‘hoefde’ het niet (jammer juist!) maar ik zou het natuurlijk best làter nog eens kunnen doen. Vooral toen ik boeken en patronen begon te verzamelen. Ik zie zòveel merklapjes, het zou toch best kunnen om er daar eens één van na te borduren? Veel anderen doen dat, maar mij lukt het niet. Het paste denk ik niet bij mij.

Toen kwam ik begin dit jaar eens een voorbeeld tegen van een modern letterlapje wat me wèl aansprak! De letters nìet netjes op een regel, maar schots en scheef door elkaar. En in wisselende grootte. En een vrolijke vlinder erbij! Dàt sprak me aan!

Begin dit jaar liet ik dat lapje zien wat ik aan het maken was, en toen het af was hing het de hele zomer op m’n prikbord, maar op m’n blog had ik het nog niet laten zien. Kijk zo is het geworden: dit past meer bij mij!

4 gedachten over “Merklapje anders”

  1. Per mail kreeg ik ook nog wat vragen om het patroon van dit merklapje. Het komt uit een Duits boek en dat heb ik op dit moment niet voorhanden. Ik borduurde dit merklapje vóór de zomer en had het boek met het patroon daarna ergens opgeborgen. Als ik het weer heb, kijk ik wel hoe ik dit verder beschikbaar maak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.