Zelf een borduurwerkje opbouwen

Een mooi borduurwerkje, dan een mooie foto, dan die foto plaatsen in een mooi boek. En iemand anders koopt of krijgt dan dat boek, bladert het door, ziet die foto’s en wil iets namaken. “Helemaal goed” (gevleugeld woord van nu), want je ziet van te voren naar welk resultaat je toewerkt en je kunt er veel borduurplezier van hebben.

Het kan ook anders: Je hebt zin om wat te borduren, hebt een lapje stof en wat restjes garen, ziet ergens een plaatje (hier bijvoorbeeld) en er vormt zich een idee in je eigen hoofd. Dan ga je vanuit het midden aan de slag. Eerst vier of negen kruisjes. Dan iets eromheen in een kleurtje dat net iets anders is, en daarna ga je denken: hoe nu verder? Je borduurt een paar ‘staven’, vult daarna de ontstane driehoekjes op, maakt er via een afbakening nog wat driehoekjes bij. En voor je het weet is het koffietijd maar wil je ‘nog even wachten met die pauze’ want je wilt ‘nog even kijken wat het effect hìervan is’. En zo borduur je al verzinnend verder.

Tot het goed is en je een tevreden gevoel hebt over je èigen werk!
Maar dan wèl dat borduurwerkje ‘ergens voor gebruiken’, want anders is het ook weer jammer als het blijft liggen.
Hoewel…. ieder borduurwerkje dient een doel, en het doel van dit exemplaar was kennelijk dat ik het hier eens laat zien.
Voor de stimulans om ook eens zèlf wat te verzinnen!
(Verder verkoop ik graag boeken hoor, daar niet van….)

2 gedachten over “Zelf een borduurwerkje opbouwen”

  1. Zo start ik ook een mandala.Vanuit het centrum en intuitief de kleuren kiezen.Zowel borduren of kleuren.Leuk om te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.