Oude quiltjes en terugblikken op het verleden

In de beginjaren van de nieuwe belangstelling voor quilten waren, waren er nog niet zoveel quiltpatronen in omloop. In de boeken die in die zeventiger jaren werden uitgegeven, werden telkens dezelfde quiltblokken gepresenteerd. En die waren voor de mensen die toen de eerste stappen zetten in die nieuwe quiltwereld reuze aantrekkelijk! Vooral met de stofjes van die tijd: bonte bloemetjes en stipjes in die specifieke wat fletse kleuren. Zo werd het precies zoals de plaatjes in de tijdschriften en boeken de voorbeelden gaven.

Deze drie quiltjes komen uit die begintijd. De ontwikkeling is daarna in rap tempo verder gegaan, en er worden nu met speciale quiltstoffen en duizelingwekkende patronen nog veel mooiere dingen gemaakt. Maar event terugblikken op die begintijd is ook leuk!

M’n blogje is vanmorgen iets later dan anders. Eerst fietste ik al vroeg naar mijn jarige broer, en haalde hem op om bij ons koffie te drinken. Vanwege zijn handicap leeft hij in bepaald opzicht ook volop in het verleden. Het verleden is belangrijk! En daar kan hij altijd weer over praten.

Het verleden bepaalt ook het heden. Er is veel om dankbaar voor te zijn. Veel is er bereikt, veel is er verder gegroeid. Verder ontwikkeld. Een belangrijke vraag van mijn broer op zijn verjaardag is: “Wat zou mama daarvan vinden?” Vanmorgen zei ik: “Mama zou heel trots op jou zijn!”

PS Misschien zijn deze quiltjes ook wel zestig jaar oud, net zo oud als mijn broer…

7 gedachten over “Oude quiltjes en terugblikken op het verleden”

 1. Gefeliciteerd met de verjaardag van je broer.
  Fijn dat hij dan op zo’n dag bij jou kan komen koffiedrinken met wat lekkers natuurlijk.
  Een groet,Anneke

 2. Van harte gefeliciteerd! Je broer natuurlijk, maar ook de verdere familie. Klinkt allemaal als een leuke dag.
  Hartelijke groet, Hennie

 3. Ook van mij nog de felicitaties met en voor je broer! Leuk dat je over hem schrijft. 26 september, dat was ook de verjasrdag van mijn vader.

 4. Bedankt voor jullie reacties. Ik schrijf eigenlijk nooit over m’n broer, maar als ik zou willen dan zou ik makkelijk een dagelijkse blog over hèm kunnen schrijven, in plaats van over handwerk! Er is altijd wel wat te beleven met hem, en het is ook heel veel werk om eraan bij te dragen dat zijn leven een beetje prettig verloopt. Altijd overleg en bijsturen en nog meer praten en eens per week beschikbaar zijn. Een heel gedoe vaak, en misschien speelt dat ook mee dat ik er nooit over schrijf. Ik denk dat ik m’n handwerkwereldje en m’n mantelzorgwereldje een beetje gescheiden hou.
  Maar leuk dat jullie zo reageerden! Dat doet me goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.