Papierbloemen van Lookado

Lookado is een leuke kadowinkel, op het terrein van ’s Heerenloo in Apeldoorn. Hier werken gehandicapten in de bediening en ook de produkten worden gemaakt door mensen die daardoor een zinvolle dagbesteding hebben. De creatieve begeleiders verzinnen elke keer wat anders en zo worden er veel leuke en mooie produkten gemaakt, ook veel met textiel, dus het echte ‘handwerk’. Maar één succes-artikel is vast in de collectie: de papierbloemen! Mijn broer mag twee dagen in de week achter de kassa staan (en we waren als familie blij om te merken dat hij dat kon!). De andere dagen van de week werkt hij in de werkplaats en een vast onderdeel is het stansen van papier voor het maken van deze papierbloemen.

Omdat hij bijna jarig is, ging ik naar de winkel om een paar papierbloemen te kopen. Die gaan we uitdelen aan lieve begeleiders. Op de middelste foto kun je nog net lezen hoe goedkoop deze bloemen zijn: 65 cent per bolletje (en dat is dus nog goedkoper dan een bolletje ijs).
Wie nog eens van plan is om mij een keer op te zoeken, wil misschien ook wel een bezoekje aan deze winkel brengen want dat ligt dan goed op de route. Nou ja, ik dacht: ik benoem het gewoon eens. Omdat het zo’n leuke winkel is. En omdat het zo bijzonder is dat mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ tòch zulk mooi werk kunnen doen. En omdat handgemaakte kadootjes altijd leuk zijn, en vooral als je ziet hoeveel inzet daarvoor is geleverd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.