Thais tasje bij gotisch Godshuis

De trots van ’s Hertogenbosch is de SintJans kathedraal. Daar konden wij vanmiddag binnengaan. Aan het hek hing ik mijn Thaise tasje, waar alleen m’n mobiel en een paar pasjes inzitten.

De vele spitsboogvensters zijn een belangrijk onderdeel van het gotische gebouw.  De bontgekleurde glas in lood-ramen beelden allerlei taferelen uit de evangelie-geschiedenis en de kerkgeschiedenis uit. De sprankelende kleuren van glazen kunst.

De Sint-Janskathedraal is een van de best onderhouden monumenten van Nederland. Blij dat ik hem vandaag van binnen heb kunnen zien!

Weer buiten laat ik mijn tasje nog even tegen een gevel leunen. Ajourblauw en rozerood, die kleuren spreken me altijd wel aan en ik wordt er blij van om te merken dat ik niet de enige ben die dit mooi vindt. Al eeuwenlang is het prachtig!

Het blogje van vanmorgen had ik van te voren al klaargemaakt. Terwijl ik in Den Bosch rondliep, zag ik iets waardoor ik nog even aan dat blogje dacht. Ik nam er een foto van en die voeg ik nu toe aan dat blogje. Dan is het tòch een aktueel blogje geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.